EHF включила український клуб. Мотор зіграє у гандбольній Лізі чемпіонів

Український клуб пробився в ЛЧ за критеріями європейської федерації

19 червня в штаб-квартирі Європейської федерації гандболу оголошена стартова сітка сезону 2020/2021. Всі 16 команд-учасниць Ліги чемпіонів були визначені на засіданні Виконавчого комітету EГФ. До їхнього числа потрапив і запорізький «Мотор».

У 28-му за рахунком клубному європейському турнірі введена нова ігрова система, яка обмежила число учасників лише 16-ма командами. Вони розпочнуть груповий етап у двох групах по 8 команд. У новому змагальному сезоні середа і четвер будуть вважатися ігровими днями.

6 колишніх переможців Ліги чемпіонів братимуть участь в турнірі сезону 2020/2021. Це 8-кратний чемпіон «Барселона», триразовий - «Кіль», двічі перемагав в Лізі македонський «Вардар», по разу - «Фленсбург», «Цельє» і «Кельце». Груповий етап нового сезону розпочнеться 16-17 вересня.

Після офіційного затвердження 10-ти команд, зареєстрованих в якості національних чемпіонів з фіксованими місцями («Загреб», «Ольборг», «Барселона», «ПСЖ», «Кіль», «Фленсбург-Хандевітт», «Веспрем», «Вардар» , «Віве Кельце» і «Порту»), члени комітету також оцінили ще 14 запитів на підвищення в класі від представників інших країн.

Оцінка учасників була проведена на підставі вимог за п'ятьма критеріями - місце проведення ігор (наявність розвиненої транспортної та готельної інфраструктури, високий рівень спортивної арени), інтерес до трансляції ігор Ліги чемпіонів на місцевому телебаченні, підтримка і зацікавленість уболівальників, результати і досягнення команд на минулих змаганнях під егідою EГФ, маркетинг клубу (робота з організації змагань, популяризація в соціальних мережах і в електронних засобах масової інформації).

Відповідно до цих вимог було схвалено шість запитів і прийнято рішення про включення їх до складу учасників змагань нового формату. У прийдешньому сезоні за титул чемпіона Ліги посперечаються також «Мотор», «Нант», «Пік Сегед», «Ельверум», «Цельє» і «Мєшков» Брест).

Решта 8 запитів не були задоволені, проте виконком визначив дві команди - «Вісла» Плоцьк і «Динамо» Бухарест - як резервні колективи на випадок, якщо одна або кілька команд будуть зазнавати серйозних труднощів в подальшій участі та проведенні домашніх матчів в групі через наслідки пандемії COVID-19.

Жеребкування групового етапу відбудеться в середу, 1 липня, о 18:00 у Відні. Попередній розклад розіграшу і список посіву з кошиками будуть опубліковані в найближчі дні.

Учасники Ліги чемпіонів ЄГФ 2020/21

Резервні команди:

Микола Степанюк Джерело: ГК Мотор
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 18:06 7

Лондонський клуб здобув перемогу з рахунком 5:0