Конференція ПФЛ. Став відомий формат вильоту та обміну між лігами

Плей-оф між Першою та Другою лігами залишений в силі

У Києві триває позачергова конференція ПФЛ. На ній було прийнято рішення відновити сезон Першої ліги та завершити достроково турнір Другої ліги. Одним з ключових стало питання обміну клубами між Першою та Другою лігами.

Варіантів розглядалося багато: і з вильотом, і без нього, і з плей-оф, і без плей-оф. Меседж деяких учасників полягає у тому, що клуби Першої ліги будуть грати повноцінний чемпіонат, а Другої - лише грати товариські матчі та готуватися до плей-оф.

Президент УАФ Андрій Павелко висловився за плей-оф між 15-ю, 16-ю командами Першої ліги та двома 3-ми клубами Другої ліги. За його словами, це досить м'яке рішення. Команди проголосували саме за цей варіант.

Обмін між Першою та УПЛ - згідно з Регламентом (одна вилітає, три піднімаються). З Другої ліги ніхто не вилітає. Результати загального голосування: за - 21, проти - 4, утрималися - 3.

Щодо календаря змагань в Першій лізі, матчі будуть проходити переважно на п'ятий день. Плей-оф зміщується на кінець серпня. Початок Першої ліги - 23 червня (за - 17, проти - 0, утрималися - 2).

Перша ліга (турнір буде відновлений)

Друга ліга, група A (турнір завершено достроково)

Друга ліга, група B (турнір завершено достроково)

Микола Степанюк Джерело: ФК Металіст 1925
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 18:17 13

Тренер киян оцінив стан гравців після матчу УПЛ

Коментарі