Чемпіонат Іспанії повертається

Старт 11 червня

27 ТУР ПРІМЕРИ

Чемпіонат Іспанії поновлюється другим серед топ-ліг. Попри більш важку, ніж у Німеччині, епідеміологічну ситуацію, піренейці відчувають можливість продовжити сезон. Звичайно, максимально високий фінансовий стимул - без грошей за телеправа на багатьох очікувало банкрутство.

Прімера цього сезону дуже цікава. Боротьба точиться всюди - за чемпіонство, за зони ЛЧ та ЛЄ і за виживання. Якщо розібратися, то ні за що не борються лише команди з восьмого по одинадцяте місця. Усім інших загрожує або єврозона, або виліт. Тож чудово, що все вирішиться на футбольних полях, а не в кабінетах. Керівництво Ла Ліги збирається проводити матчі кожного дня, тож на нас очікують інтригуючі протистояння. Даємо поради від експертів Parimatch, в яких матчах варто підкріпити інтерес ставкою.

"Севілья" - "Бетіс"

Ставка: перемога "Севільї" в один гол. Коефіцієнт 3,7

Як і в Німеччині з Україною, іспанський чемпіонат рестартує із топ-матчу. На прикладі бундесліги ми бачимо, що відсутність вболівальників знищила в принципі фактор домашнього матчу. Але пропонуємо не поспішати екстраполювати цей висновок на Прімеру - потрібно придивитися.

"Севілья" цього сезону (як і останніми роками загалом) вирішує амбітніші завдання, аніж сусіди. Підопічні Хулена Лопетегі поки треті, але позаду монструозний "Атлетіко" та зголоднілі до ЛЧ "Сосьєдад" і "Хетафе". Тобто включатися "білим андалусійцям" потрібно одразу. Буде бій, в якому важко передбачити кількість голів, але лідером цьому протистоянні є "Севілья".

"Атлетік" - "Атлетіко"

Ставка: нічия Коефіцієнт 3,10

Матч з претензією на топовість у Більбао - третя і четверта команди Прімери за кількістю чемпіонських титулів. Головним претендентом на перемогу небезпідставно вважається "Атлетіко", який прагне повернутися у топ-4. Серед кадрових проблем - лише травма Феліша.

Але й суперник дуже непростий. "Атлетік" у Ла Лізі сезон проводить посередньо, але вдома грає потужно - приміром, двічі переміг "Барселону". Домашні 24 очки у 13-ти матчах натякають, що легко "Атлетіко" не буде. Також команда дісталася фіналу Кубка Іспанії.

Зверніть увагу, що ці команди цього сезону полюбляють грати внічию: 12 разів миром розійшовся "Атлетіко" (лідер Прімери), 10 нічиїх в "Атлетіка". Є підстави очікувати нічию і цього разу.

"Мальорка" - "Барселона"

Ставка: Тайм/матч - нічия/перемога "Барселони" Коефіцієнт 4,2

"Барселона" - якраз та команда, на прикладі якої буде цікаво відстежити вплив гостьових і домашніх трибун. На виїзді "Барса" грає погано - лише 18 очок у 13 матчах. Зате вдома майже безпомилкова - виграла все, крім "Ель Класіко".

Пауза для каталонців була доречною. По-перше, встиг відновитися Луїс Суарес. По-друге, команда отримала більше часу для знайомства з вимогами нового тренера.

"Мальорка" веде боротьбу за виживання, а тому буде заряджена на результат. Але клас команд все-таки дуже різниться. Можна очікувати, що у першому таймі на свіжих ногах "Мальорка" ще встоїть, але по перерві "Барселона" має дотиснути. Підкріплення цьому прогнозу можна знайти у статистиці: "Мальорка" першого тайму має різницю м'ячів 14-17, "Мальорка" другого тайму 14-27.

"Реал Мадрид" - "Ейбар"

Ставка: "Реал" переможе 2:0 Коефіцієнт 7,2

На словах "Реал" сповнений бажання відновити сезон і вирвати чемпіонський титул у "Барселони". Настав час доводити.

Перший іспит - і не іспит зовсім. "Ейбар" хитає весь сезон. Вперше за п'ятирічку Менділібара баскський клуб реально претендує на виліт. Особливо кепсько команда почувається на виїзді - 8 очок і мізерні 8 голів у 13 поєдинках.

"Реал" Зідана - це у першу чергу прагматизм. Відколи "Мадрид" залишив Роналду, очікувати від клубу гольової феєрії можна лише по великих святах. Все ще у пошуках себе Вінісіус, Азар щойно відновився. Звичайно, "Реал" має перемагати - але скромно і переважно за рахунок надійної оборони.

Кілька коротких передбачень на інші матчі:

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 20:45 1

Команда готується святкувати