Луїш КАШТРУ: «Ми хочемо стати чемпіонами і дуже близькі до цього»

Керманич «Шахтаря» вважає, що «Десна» побореться за місце в Лізі чемпіонів

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на післяматчевій прес-конференції розповів про перемогу над чернігівською «Десною» (3:2) в поєдинку 25-го туру УПЛ:

- Складна гра проти команди, яка бореться за місце в Лізі чемпіонів. Ми дуже швидко забили перший гол і змогли повністю контролювати перший тайм. У другому за триманням м'яча були трохи гірше. До перерви було більше варіативних атак як на флангах, так і в середині, в другій половині - не так просто. Результат 3:2 дає нам 3 очки - йдемо далі. Ми хочемо стати чемпіонами і дуже близькі до цього.

- Ви двічі перемагали «Десну» 1:0, а зараз забили вже на 4-й хвилині. Це відкрило гру і спростило вашу задачу?

- Так. Коли забиваєш на початку, це дає команді більше впевненості. Минулого разу ми відзначилися на останніх хвилинах і перемогли 1:0, а сьогодні - раніше. Потім другий гол, 2:0, до того ж, не реалізували пенальті. Якщо обговорювати матч глобально, ми домінували. Ранній гол дійсно допомагає команді і робить більш комфортною гру.

- Фернандо чи Мораес на вістрі: наскільки для вас це різні команди? З огляду на вміння Жуніора відскакувати в глибину, приймати м'яч спиною до воріт, тоді як Фернандо більш прямолінійний і швидкий футболіст...

- Наш стиль залишається точно таким же. Як ви правильно підмітили, це гравці з різними профілями. Фернандо більш швидкий, можливо, трохи сильніший фізично, але ще не такий гарний в останній третині, як Мораес. Він ще молодий і росте, тому ми чекаємо правильних моментів, щоб випускати його. Знаємо, що молодих футболістів не можна ставити до того, як вони зрозуміють основні принципи нашої гри. Часто буває, що ми намагаємося дати їм час, коли вони ще не готові. Поступаючи так, ми не допомагаємо, а робимо тільки гірше.

Тепер ми зрозуміли: Фернандо в принципі розвинувся до такого ступеня, що може провести на полі більшу частину матчу. Так, це два різних гравці. Хоча вони привносять в команду те ж саме. Єдина різниця: Фернандо більше забігає в далекі зони, Мораес - в більш короткі. Дуже цікаві футболісти, насправді. Зараз мене цікавить те, щоб хлопці в принципі були готові виступати на цій позиції, добре інтегрувалися в нашу команду. Мораес дуже компетентний, це гравець національної збірної. Фернандо ще дуже молодий, і тим не менше вже показує дуже цікаву гру.

- Марлос в другому матчі поспіль забиває два м'ячі. Звідки у нього стільки сил?

- Так, Марлос зараз переживає хороший момент. Дуже кваліфікований футболіст, а його технічні можливості, його компетентність у колективних діях - не новина. Він дуже важливий для нас. Плюс він забиває голи. Але важливо сказати, що вся команда була дуже компетентна. І в той момент, коли ми підходимо ближче до мети стати чемпіонами України, хочу сказати, що не тільки Марлос, а всі хлопці багато працюють протягом сезону для того, щоб ми були успішні.

Див. також: Луїш КАШТРУ: «У Марлоса фантастичний взаємозв'язок з партнерами»

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 11:07 0

У чемпіонаті Італії завершився 7-й тур, на рахунку українського форварда 3 забиті м'ячі

Коментарі