ФОТО. Динамо - лідер, Карпати - дев'яті. Таблиця УПЛ за очікуваними очками

«Карпати», «Олімпік» і «Динамо» - ті команди поточного сезону, які більше за інших недобирають

Sport.ua напередодні старту чергового туру української Прем'єр-ліги пропонує поглянути на альтернативну таблицю чемпіонату, складену на основі показника очікуваних очок (xPoints), вирахуваного Wyscout.

Лідером УПЛ за очікуваними очками є «Динамо», яке має невелику, але все-таки достатню для одноосібного першого місця, перевагу над «Шахтарем», що йде другим.

У верхню шістку також входять «Зоря», «Олександрія» та «Десна», які й реально займають місця в цій зоні, а також «Дніпро-1». А ось «Колос», який за підсумками регулярної частини сезону завоював місце в топ-6, за очікуваними очками є найгіршою командою чемпіонату.

У свою чергу, безпросвітний аутсайдер турніру, якими в реальності є «Карпати», за xPoints йдуть на дев'ятому місці, а ще один аутсайдер «Олімпік» навіть вище - на сьомому.

Саме «Карпати», «Олімпік» і «Динамо» є трьома командами нинішнього сезону УПЛ, які найбільш недобирають очки, якщо взяти різницю між очікуваними і реально набраними. У львів'ян ця різниця становить 10, у донеччан - 9,5, у киян - 5,9.

Що стосується команд, які в реальності набрали очок більше, ніж за показником xPoints, то тут трійка лідерів така: «Шахтар» - набрав на 10,9 очок більше, «Десна» - на 8,6 більше і «Зоря» - на 5,4 більше.

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 20:50 2

Причина – густий туман на стадіоні та повна відсутність видимості

Коментарі