ВОЛКОВ: «Лень міг стати суперцентровим. У США у нього вбили ініціативу»

Екс-президент ФБУ поділився думками про кар'єру українця в НБА

Колишній глава Федерації баскетболу України Олександр Волков згадав від'їзд Олексія Леня з «Дніпра» в США, де він грав в коледжі Меріленда, а потім потрапив в НБА.

«Коли Лень поїхав у США, він вже на той момент був найкращим гравцем України. Він та його агент трохи на мене ображались, але я не лукавив та говорив, як є. Коли він грав за дубль «Дніпра» та молодіжну збірну України, мені здавалося, що скоро всі забудуть про Сабоніса. Він мав усі можливості стати суперцентровим: координація, рухливість, зріст, пас, кидок, ведення, відчуття гри, захист. У США він став класичним коледж-центровим: бігав, ставив засліни, підбирав. Фактично у нього вбили ініциативу і це не його провина. Він рідко кидав з дистанції, рідко проходив та брав на себе гру.

Він став помічним гравцем, відігравши так два роки у коледжі, це продовжилося у «Фініксі». І лише в «Атланті» він почав періодично демонструвати гру того Леня, якого я пам'ятаю, і перспективу якого я бачив. Він пройшов цю школу, але родзинку його гри там обломили. Його шліфували не в той бік і не дали вільного розвитку, щоб показати те, на що він здатен. Якщо б він пару років пограв в українському баскетболі або хорошій європейській команді, він, можливо б, був талантом №1 на позиції центрового в НБА. Це моя думка.

Немає такого, щоб хайскул або коледж давали путівку до зірок НБА та Євроліги. На жаль, ця селекція відсікає багато і американців, і українців», - сказав Волков.

Раніше повідомлялося, що Олексій Лень влітку може перебратися в «Нью-Орлеан».

Максим Гаптар Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 03:00 2

Головний тренер «Чорноморця» підсумував гру з «Минаєм»