БЕЛЕНЮК: «За рівнем расизму Україна краща за США»

Срібний призер Олімпійських ігор 2016 року вважає, що у нас його набагато менше

29-річний український борець греко-римського стилю і депутат Верховної Ради України Жан Беленюк прокоментував масові протести і заворушення в США, які трапилися після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцейським.

«Коли мене запитують, чи я стикаюся в Україні з проявами расизму, завжди відповідаю що ні, хоча в підлітковому віці не оминули й мене різного роду нападки з боку різних маргіналів. Але це, звичайно, незрівнянно з тим, що в XXI столітті можемо побачити в країні зі, здавалося б, розвиненою демократією.

Не буду тут закликати всіх бути добрішими і т.п., просто констатую факт - за рівнем расизму Україна краща за США, у нас його НАБАГАТО менше! Це одна, але не єдина причина, чому я гордий бути українцем і жити в цій країні, при її недоліках і достоїнствах! А расизм, расизм йде на ***, сьогодні я - Джордж Флойд», - написав Беленюк в інстаграмі.

Нагадаємо, Флойд загинув 25 травня 2020 року, після того як білий поліцейський з Міннеаполіса Дерек Шовін притиснув йому коліном шию і протримав більше 7 хвилин, поки Джордж лежав на дорозі обличчям вниз.

ВІДЕО. Я - Джордж Флойд. Кличко висловився про вбивство афроамериканця

Володимир Клепач Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі