Фінал Ліги чемпіонів у Стамбулі не пройде. УЄФА працює над перенесенням

Місце проведення фіналу ЛЧ визначиться 17 червня на засіданні Виконкому УЄФА

Фінал Ліги чемпіонів 2019/20 буде перенесений з Туреччини, інформує британська преса. Один з найбільших заходів клубного футболу буде проходити в іншому місці на тлі постійної стурбованості керівників європейського футболу з приводу пандемії коронавірусу.

Одна з найпопулярніших щорічних спортивних подій не проводитиметься на стадіоні «Ататюрк» у Стамбулі в умовах кризи, що продовжується. Керівний орган європейського футболу, УЄФА, організатор заходу, зараз розглядає ряд альтернативних майданчиків, оскільки планує дограти змагання, яке (як і більшість інших спортивних змагань) було призупинено на невизначений термін, на стадії 1/8 фіналу.

Тепер, коли національні ліги починають повертатися до гри, щоб завершити свої сезони, УЄФА веде переговори про те, як дограти Лігу чемпіонів і Лігу Європи в серпні. Фінал Ліги Європи повинен був відбутися в Гданську (Польща). Рішення буде прийнято на засіданні Виконкому УЄФА 17 червня. Йдуть переговори про альтернативні місця проведення.

УЄФА проведе подальші переговори з турецькими офіційними особами на наступному тижні, щоб оформити угоду про перенесення заходу. Стамбул може бути обраний для проведення фіналу в одному з наступних сезонів. Іспанські ЗМІ повідомили, що УЄФА може провести в цьому році фінал Ліги чемпіонів у португальському Лісабоні. За даними інформованих джерел, є невелика кількість інших кандидатів.

Була створена робоча група за участю представників ліг і клубів для вивчення календарних рішень та варіантів форматів, які дозволили б завершити поточний єврокубковий сезон. Розглядається безліч варіантів, але на даному етапі не було прийнято ніяких остаточних рішень.

Микола Степанюк Джерело: The Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 00:29 2

Микола Сираш не виходить на зв'язок, «Хуст» попросив підтримки в УАФ

Коментарі