Протеже Тотті. В Італії помер 21-річний екс-гравець Роми

У Джозефа Буассе було непросте життя, яке перервалося неймовірно рано...

Ще кілька років тому йому пророкували неймовірне майбутнє, а буквально напередодні його не стало. У віці 21 року... Це стало відомо завдяки твіттеру римської «Роми», який повідомив про передчасну кончину Джозефа Буассе.

Свого часу кумир шанувальників «Роми» Франческо Тотті особисто взяв Буассе під своє крило і дбав про нього. Однак з різних причин Джозеф не зміг виправдати покладених на нього надій, після чого спробував продовжити кар'єру в Румунії, підписавши на початку лютого нинішнього року контракт з «Університатею» з Клужа. Можливо, в цьому клубі він зміг би знову знайти себе і почати рухатися вгору, якби не трагедія...

Найскладніший період карантину, викликаного пандемією коронавірусу, Буассе провів в Римі, де знаходиться його будинок. Однак вчора він втратив свідомість, а швидка допомога по прибуттю лише констатувала смерть, викликану гострою серцевою недостатністю.

Ще в минулу суботу Джозеф в останній раз грав з друзями, а на поточному тижні він мав повернутися в Румунію, щоб відновити тренування з командою...

***

В Європі Джозеф Буассе опинився у 2015 році, коли прибув до Італії разом з іншими біженцями, скориставшись послугами організації, що забезпечує нелегальну міграцію. Ділки обіцяли йому допомогти пройти перегляд в одному з двох римських футбольних грандів, проте після прибуття на станцію Терміні кинули його, відмовившись від раніше взятих на себе зобов'язань.

Джозефу самостійно вдалося влаштуватися в академію «Роми», в якій свій перший контракт він отримав, будучи 18-річним підлітком. «Вовки» взяли на себе повне забезпечення життєдіяльності футболіста, а також зайнялися його освітою. В Італії історія цього хлопця викликає особливі емоції, тому що подібні епізоди неймовірно рідкісні.

Згодом «Рома» відправила Буассе в оренду в «Віченцу», де той 25 лютого 2017 року дебютував у Серії Б у віці 18 років 5 місяців і 24 днів. Його товариші по команді стверджували, що камерунець володів хорошою технікою і відмінною антропометрією.

У «Ромі» Буассе потрапив під протекторат самого Франческо Тотті. Однак влітку 2017 року «Імператор» покинув Рим, а після повернення з оренди Джозеф Буассе пробув в столиці Італії ще рік, після чого і сам отримав статус вільного агента.

З літа 2018 року по лютий нинішнього він перебував в пошуках нової команди. Нарешті знайшов її, але дебютувати за «Університатю» з Клужа йому спершу перешкодила пандемія коронавірусу, а потім і раптова смерть...

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 07:25 3

Отримуйте швидше за всіх новини з головної топової ліги на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі