Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Ми сильно відстаємо в забезпеченні від топових збірних»

Український біатлоніст – про нюанси свого виду спорту

Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів, що у топових збірних є серйозна перевага над іншими в технічному забезпеченні.

«Біатлон залежить від багатьох факторів. Не завжди все залежить від того, як ти виступаєш в гонці. Грає роль і те, як мастильники підготують лижі, як відпрацює фізіотерапевт, лікар. Факторів дуже багато, вони часто залежать від фінансування. Тому нам не завжди вдається бути на рівні з топами, тому що у нас не ті умови і не той сервіс, які є у інших команд.

У нас немає жодного стадіону, де б можна було тренуватися. Це відіграє велику роль, тому що при поїздці за кордон ми витрачаємо багато часу в дорозі, а в нашому виді спорту кожен день грає велику роль. Якщо говорити про забезпечення під час змагань, то у нас банально немає стільки грошей, щоб йти в ногу з провідними країнами в змащуванні лиж. У нас навіть немає доступу до технологій змазки. В цьому плані дуже відстаємо від топових країн.

Крім того, нам не завжди навіть продають хороші гвинтівки, навіть якщо у нас є гроші. Те ж саме стосується і патронів. Гвинтівку відстрілюють і везуть на завод, щоб підібрати патрони. Але це часто робиться після того, як провідні збірні відберуть всі патрони, а нам дістається залишок. І так у всьому», - сказав Підручний в рамках проекту «Сніданок з чемпіонами» на ютуб-каналі Xsport.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі