Руський йди вчи. Українська спортсменка почала оформляти російський паспорт

Дар'я Стаценко є гандболісткою клубу «Динамо-Сінара» з Волгограда

Українка Дар'я Стаценко, ліва напівсередня гандболістка клубу «Динамо-Сінара» з Волгограду, стала одним з одкровень сезону, що завершився, у російській Суперлізі. Зараз Дар'я знаходиться в стадії оформлення російського громадянства. У квітні уродженці Києва виповнилося 17 років. Тепер, згідно з міжнародними регламентам, вона може виступати не тільки за юнацьку збірну U-18, але і за молодіжну збірну U-20.

Тренер російської молодіжки Любов Сідоричева розповіла, як в її команді 20-річних не завадила б 17-річна Стаценко: «Якщо у Даші буде російське громадянство, я стовідсотково візьму її в свою команду. Наш чемпіонат світу пройде в одні терміни з чемпіонатом Європи у дорослої команди. Тому в цій ситуації молюся за благополучне вирішення питання з паспортом для Даші. А в збірній 2002 року народження Стаценко зараз взагалі була б половиною команди».

Сама Дар'я Стаценко згадує, як почала займатися гандболом в Києві: «Мій тато, тренер з дзюдо, навчався на одному потоці з гандболісткою Оленою Яценко. Яцик, як її називають у нас в родині, чимало років відіграла в волгоградському «Динамо». Якось раз вона побачила мою гру і сказала, що з мене може щось вийти в гандболі. І додала: мовляв, якщо хочеш по-справжньому рости, необхідно переїжджати в Волгоград, і саме до Сідоричевої. Порада Олени дорогого варта. Запам'ятала, як переповнювали емоції, коли після перегляду Любов Петрівна взяла до себе. У мене сльози рікою, а інший тренер Василь Васильович Бушнєв пожартував: «Не час плакати, руський йди вчи!»

Паспортне питання для Стаценко ускладнене тим, що Даша ще неповнолітня. Відповідно, оформити російське громадянство вона може тільки разом з мамою Інною. У них вже є вид на проживання в Росії, і поданий весь необхідний пакет документації для отримання російських паспортів.

В останній раз Даша з мамою приїжджали до Москви для того, щоб донести в міграційний центр оновлені дані. Зараз вся сім'я «в стані напруженого очікування». Але тато впевнений, що протягом найближчого півроку все вирішиться на користь дочки і на чемпіонат світу U-20 вона все ж відправиться, повідомляє HandballFast.

Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі