ЖІЛМАР: «Не можу брати гравців, які не знають, що таке футбол»

Колишній наставник «Львова» розповів про складнощі своєї роботи в клубі

Колишній головний тренер «Львова» Жілмар розповів про особливості роботи в клубі.

«Мені неприємно про це говорити, але в ФК «Львів» привезли 12 бразильців, а з них 3-4 взагалі ніколи не грали в професійний футбол. Я раніше працював скаутом в Греції, я почав шукати їх, дивлюся прізвища, а вони ніколи не грали в футбол. Звичайно, були в нас Бруно, Тейлор, Мартан, які дуже хороші футболісти. Але ж я - головний тренер, я не можу брати гравців, які не знають, що таке футбол. Мій досвід скаута допоміг, і знаю, як дивитися гравців, я не довіряю відео і статистиці, тільки в деяких компонентах, в основному, потрібно дивитися наживо і вирішувати, потрібен цей футболіст чи ні. Ну або нехай приїжджають на два тижні на перегляд, і потім подивимося, підходять вони чи ні. Це моя думка.

Це агенти їх привозили. А клуб вівся на це. Але я пояснював, що агенти не можуть визначити, де буде грати гравець - справа, зліва або в центрі. Тренер сам повинен дивитися, хто йому до вподоби, на яку позицію, а не привезли гравців і з них вибирай.

Чи були конфлікти з клубом на цьому грунті? З Батістою і Олексієм Боровиковим ми не розуміли один одного. Особливо з Батістою. Він якраз-таки дуже хотів, щоб ці бразильці, які незрозуміло звідки, грали у складі. І я не знаю, чому він цього хотів. Запитайте у нього. Він мені говорив: «Жілмар, треба, слабкий, не слабкий, треба поставити!». І не пояснював. А я ж тренер, відповідаю за результат, як я можу ставити не готових футболістів. Плюс Батіста постійно заважав мені на тренуваннях», - розповів Жілмар.

Жілмар працював головним тренером «Львова» у 2018-му році.

Михайло Шаповалов Джерело: Sportarena
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 10:16 0

Тайсон програв бій українцю Усику і втратив титул WBC

Коментарі