Йожеф САБО: «Потрібно подумати, чи варто ризикувати»

Спеціаліст поділився думкою про відновлення чемпіонату України

Колишній головний тренер «Динамо» і збірної України Йожеф Сабо поділився думкою про відновлення чемпіонату України.

- Як сприймаєте новину про можливе відновлення чемпіонату України в кінці травня?
- Розумієте, коронавірус - серйозна хвороба. Якщо подивитися на статистику, то за добу в Україні більше 400 нових випадків захворювання COVID-19. Тобто, кількість зростає... Я розумію, та й я, як тренер, колишній футболіст, теж хочу, щоб чемпіонат відновився раніше, але ризикувати... Не знаю. Це дуже важко сприймати.

- До речі, на цих вихідних поновлюється чемпіонат Німеччини...
- І ось як це розуміти? Це ризик? Нам, звичайно, до Німеччини в плані лікарського контролю ще далеко. Там буквально кожен гравець повинен на матч приїхати на своїй машині. Так, є ризик. Повторюся, мені самому хочеться, щоб все відновилося, оскільки хочеться знову працювати на матчах на телебаченні. Але в той же час, мені навіть страшнувато, оскільки така ситуація вперше в моєму житті.

- Була інформація, що клуби першої шістки УПЛ можуть провести всі матчі в Києві, але за останньою інформацією, будуть все ж грати в різних містах. Додаткові переїзди автобусами - це теж ризик?
- Так, це ризик. Пропонували і інші міста, де є стадіони, наприклад, Дніпро, але хіба можна грати в футбол на кожен другий-третій день? Не думаю. Це аби закінчити чемпіонат. Але потрібно ще розуміти, які можуть бути наслідки. Це моя думка.

- Питання ще в тому, в яких кондиціях підійдуть футболісти до цих матчів...
- Всі в однакових умовах, оскільки всі були на карантині, займалися індивідуально вдома. Але, знову повторюся, чи варто ризикувати - тут потрібно подумати... Головне - щоб люди були здорові.

Михайло Шаповалов Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 липня 2024, 07:10 2

Одразу чотири гравці забили по три голи