ЛЯШКО: «Завадити зараз дограти чемпіонат України можуть 4 фактори»

Головний лікар України розповів, що Україна знаходиться на плато захворюваності

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, коли вболівальників пустять на стадіони та які дії робитимуться при виявленні COVID-19 у футболістів:

«Я сам хочу, щоб чемпіонат України поновився, оскільки без футболу некомфортно себе почуваю. Хотілося б якомога швидше потрапити на сектор, але, на жаль, це буде ще не скоро - не раніше липня ми можемо відновити матчі з глядачами.

На жаль, Україна зараз знаходиться на так званому плато захворюваності - в день фіксується близько 500 заражених. Це ситуація, яка дозволяє нам пом'якшувати карантин, оскільки система МОЗ з нею справляється. Однак це не сигнал того, що країна виходить з епідемії.

Футбол без глядачів - це не футбол. Всі команди грають для них. Я завжди закликав українців приходити на матчі, тільки так можна підтримати улюблену команду. Що стосується епідеміологічної ситуації, запевняю, що відвідування стадіону може спровокувати поширення коронавірусної хвороби.

Якщо футболіст захворіє на COVID-19, будемо визначати всіх контактних осіб, які повинні будуть відправитися на самоізоляцію. Далі будемо приймати конкретне рішення по ситуації.

Що може завадити зараз дограти чемпіонат України? Таких індикаторів чотири: більше восьми випадків на 100 тисяч населення в конкретному населеному пункті; більше 50% зайнятості зараженими ліжок, які відведені для хворих на COVID-19; певний показник тестування і показник «R» - визначення приросту захворюваності за останні сім днів. Якщо ці фактори почнуть зростати, ми повернемося до посилення карантину».

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:31 93

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів