Ігор СУРКІС: «Ми готові надати нашу базу луганській Зорі»

Раніше керівники луганської команди відмовилися догравати чемпіонат в Києві

Президент «Динамо» Ігор Суркіс окреслив позицію клубу щодо догравання чемпіонату УПЛ сезону 2019/20:

«Наша головна позиція - «Динамо» хоче дограти нинішній чемпіонат. А як догравати і де догравати з урахуванням обставин, що склалися, і побажань усіх учасників, повинні вирішувати УАФ і УПЛ. Це їхня зона відповідальності.

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) готовий до будь-якого сценарію відновлення і продовження сезону.

Але крім нашої готовності, є ще й елементарна логіка. У першій шістці чотири клуби базуються або в Києві, або поруч із ним. І якщо є можливість не роз'їжджати по всій країні і не шукати проблем на свою голову, то цією можливістю треба скористатися.

Кожен виїзд у нинішніх умовах - це логістичні проблеми і додатковий ризик здоров'ю футболістів і співробітників. Готелі не працюють, авіасполучення теж, а значить, це зовсім інші розклади.

Ми готові надати луганській «Зорі» базу нашої клубної ДЮСШ. Там є абсолютно всі умови для повноцінних тренувань і відновлення професійної команди. Наш клуб готовий піти назустріч і допомогти суперникам у цьому питанні. Наша турбота в цьому випадку продиктована бажанням мінімізувати ризик для учасників турніру. Як «Динамо», так і гравців, і співробітників інших команд.

Якщо суперники хочуть грати на порожніх стадіонах по всій країні - ми не будемо заперечувати. Усі будуть в однакових умовах. Але при дограванні сезону в Києві ми, по суті, теж будемо в одних і тих самих умовах - матчі будуть проходити без уболівальників, у домашніх команд не буде жодної переваги.

Яка різниця, де ми граємо за порожніх трибун? Наприклад, наш матч із «Шахтарем» у Харкові: ми добираємося туди двома-трьома автобусами з Києва, «Шахтар» добирається з Києва, виходимо на порожній стадіон «Металіст», граємо і повертаємося до Києва. У чому сенс?

Врахуйте той момент, що від догравання чемпіонату без глядачів найбільше постраждає саме «Динамо». У нас найбільш відвідувана команда УПЛ, наші гравці звикли відчувати підтримку вболівальників, за якими ми дуже скучили. З психологічної точки зору грати без підтримки трибун дуже складно, особливо для тих, у кого ця підтримка є завжди.

Нам не становитиме труднощів домовитися з «Шахтарем», «Колосом» і «Десною», але хотілося б, аби всі клуби в цьому питанні були на одних позиціях. І головна позиція - найменший ризик для здоров'я футболістів і співробітників клубів».

Раніше повідомлялося, що луганська «Зоря» відмовилася догравати чемпіонат у Києві.

Микола Степанюк Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 07:33 8

Український воротар готовий продовжити контракт з «Реалом»

Коментарі