Олег ШЕЛАЄВ: «Гравці будуть не в найкращій формі. Є ризик отримати травму»

Спеціаліст поділився думкою про відновлення УПЛ

Екс-гравець збірної України Олег Шелаєв поділився думкою про ситуацію в українському футболі. Нагадаємо, з 12 травня, клуби УПЛ, які проходять тести на коронавірус, отримали дозвіл приступити до тренувань. Сезон-2019/20 в Україні, за попередньою інформацією, може відновитися 30 травня.

- В якому стані будуть футболісти? Не дуже хорошому - це факт. Ризик отримати травму великий. На звичну для професіоналів підготовку дається два тижні. Якщо ці 14-15 днів використовувати грамотно, то до декількох перших матчів футболісти підготуються непогано. А далі, в умовах щільного календаря, збільшиться темп буквально у всьому, і форму гравці наберуть швидше.

- Деякі клуби пропонують дограти чемпіонат і Кубок України в Києві та Львові, інші - проти цього. Хто правий?
- І ті, і інші ... Можу сказати точно - вони не домовляться. Тому що, у кожного своя правда. Хто за гру тільки в двох містах, мислить правильно, оскільки паузи між матчами зараз будуть дуже короткими і переїзди віднімуть багато часу і сил. «Зоря», «Олександрія» та «Маріуполь» проти такої ідеї, тому що їм доведеться вирішувати, де жити і тренуватися в умовах карантину. Одній із цих груп треба буде продавити свій варіант за допомогою голосування.

Раніше інфекціоніст розповіла про запобіжні заходи під час рестарту УПЛ.

Максим Гаптар Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 21:47 20

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B