Інфекціоніст розповіла про запобіжні заходи під час рестарту УПЛ

30 травня чемпіонат України повинен бути відновлений

11 травня професійні клуби України можуть відновити тренування без обмежень. УПЛ сподівається відновити чемпіонат України 30 травня. Лікар-інфекціоніст Євгенія Менжуліна розповіла про норми безпеки, яких необхідно дотримуватися при поновленні сезону.

«У різних областях у нас абсолютно різна ситуація. Але все-таки ми повинні повертатися до звичного життя, робити це дуже акуратно і чітко, відповідно до інструкцій. Стосовно футболу - необхідні виключно закриті тренування, дотримання масочного і дистанційного режиму, тестування команд та обслуговуючого персоналу. Навіть маршрути входу і виходу з бази повинні бути прописані і за цим повинні стежити відповідальні люди.

30 травня - це ані песимістична, ані оптимістична дата. Залежно від того, як будуть починатися тренування, буде розроблятися план змагань. Якщо буде збільшення хворих серед гравців і тренерського складу, мови про проведення змагань і бути не може. Карантин знову буде продовжений.

Зараз всі команди будуть збиратися на базах і до цього моменту всі гравці повинні бути обстежені. До бази не повинні допускатися люди, у яких підвищена температура або є інші ознаки захворювання. Якщо під час тренуваннях буде виявлена заражена людина, тоді вся команда повинна ізолюватися на 14 днів і не грати свої матчі», - сказала Менжуліна.

Читайте також: Рестарт 30 травня? Оприлюднено план-календар догравання УПЛ.

Максим Гаптар Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів