Бернд ШТАНГЕ: «Мені дуже шкода, що Дніпро припинив існування»

Влада повинна зробити все, щоб футбол в місті розвивався, упевнений фахівець

72-річний екс-тренер «Дніпра» Бернд Штанге продовжує стежити за українським футболом, хоча покинув Україну багато років тому.

«Я став лише частиною пазлу у великій історії «Дніпра». Знаю, що команда дійшла до фіналу Ліги Європи. Це велике досягнення. Бачите, наскільки важливі традиції у футболі. Кілька разів я перетинався з «Дніпром» у Дубаї під час зборів. Спілкувався з лікарями та масажистами. Нам було що згадати.

Мені дуже шкода, що команда припинила своє існування. Знаю, що зараз у місті є «Дніпро-1». У цьому регіоні завжди було багато талановитих гравців. Можливо, зараз там підростає новий Марадона. Тому влада міста і компанії, які там працюють, мають зробити все, щоб футбол в місті розвивався і там була команда - «Дніпро», «Дніпро-1» чи «Дніпро-3».

Стежу за українським футболом. Мені легше читати російською. Української мови я не знаю. Також я цікавлюся політикою, але вважаю, що тренеру з футболу немає сенсу робити якісь політичні заяви. У мене є своя думка про все, але тренер має бути тренером. Я працював у неймовірно важких умовах в Іраку та Сирії, тому знаю, що таке війна. Добре розумію ситуацію на Сході України. А футбол - це та річ, яка дає людям надію», - зазначив Штанге.

Бернд Штанге тренував «Дніпро» з 1995-го по 1996-й роки. У 1996-му році фахівець працював з київським клубом «ЦСКА-Борисфен».

Михайло Шаповалов Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи