Олександр БАБИЧ: «Стабільні 12 клубів краще, ніж ризиковані 14»

Головний тренер «Маріуполя» проти догравання чемпіонату в одному місті

Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич розповів про нюанси, пов'язані з можливим рестартом УПЛ:

«Догравати чемпіонат в одному місті? Для багатьох клубів це буде дуже затратно. Є багато питань. Наприклад, де нам зупинятися після ігор. Перш за все, важливі фінанси, тому що це потягне за собою дуже серйозні витрати. Ми не зможемо фізично після кожної гри повертатися з Києва або Львова до Маріуполя. Це буде нереально. Тому нам доведеться проживати там, де проводитимуть ігри, що залишилися. Нам доведеться витрачати гроші постійно на проживання, харчування. Потрібно буде шукати, де тренуватися, відновлювальні центри якісь, масаж. На це все потрібні дуже пристойні суми.

12 або 14 клубів? Я за дотримання регламенту. Те, що було прийнято, потрібно дотримуватися. Але з огляду на те, що діється в світі і у нас в країні. Я просто знаю і чую, що не всі клуби зможуть стабільно фінансувати команду Прем'єр-ліги. Якщо клуб виходить з Першої ліги - йому потрібно думати і про дубль, і про U-19.

Думаю, найближчим часом буде якась інформація. Якщо є хоча б найменший ризик, що зробимо 14 команд, але хтось не дограє - краще тоді нехай буде 12 команд, які будуть стабільно фінансуватися і грати. Щоб футбольна громадськість не переживала про те, чи буде команда їхати на виїзд або виходити грати на полі. Краще стабільні 12, ніж ризиковані 14.

Може бути таке, що нам скажуть грати в умовному Дніпрі і, може, хтось відмовиться. Я ж не знаю, які фінанси у кого. Думаю, на найближчій нараді ці всі моменти будуть обговорюватися. Можливо, якісь гарантії від клубів, від їх керівників повинні бути на цілий сезон або хоча б до кінця року. Знову ж таки, я не знаю, у кого як бюджет розписується. Я можу сказати, що в Маріуполі все стабільно. Зарплата як виплачувалася, так і виплачується».

Микола Степанюк Джерело: Football.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 03 червня 2024, 07:30 2

Деонтей зазнав 4 поразки в 5 останніх боях

Коментарі