5 зірок ММА, які заплямували свою репутацію злочинними діями

Сергій Лебедєв – про бійців, чия кар'єра сильно постраждала через зіткнення з поліцією

Часом проблеми з законом в одну мить вбивають репутацію і спадщину кумира мільйонів. Звичайно, завжди знайдуться шанувальники, які починають виправдовувати або захищати зіркового бійця, але вже ніщо не змінить того факту, що обвинувальні вироки лягають чорної міткою на резюме спортсмена.

Sport.ua розгляне п'ятьох відомих бійців, чия кар'єра сильно постраждала через зіткнення з поліцією.

Уор Машин

Уор Машин (War Machine - машина війни з англ.) - уроджений Джонатан Коппенхавер - як боєць знаменитий своїми поєдинками в UFC і Bellator. Крім виступів у клітці, він також був відомий зв'язком із зіркою порнофільмів Крісті Мак і зйомками у фільмах для дорослих.

Уор Машин протягом більшої частини своєї спортивної кар'єри мав проблеми з законом. У 2007 році за побиття чоловіка на парковці він відбувся трьома роками умовно. У 2010 році за дві різних бійки на пляжі і в барі він відсидів у в'язниці один рік. У 2012 році боєць повернувся в місця позбавлення волі строком на 9 місяців за якусь стару кримінальну справу. Але його найжахливіший злочин був попереду.

8 серпня 2014 року Крісті Мак та її друг Корі Томас зазнали нападу з боку Машина у будинку актриси в Лас-Вегасі. Мак була дуже сильно побита своїм колишнім бойфрендом. У неї було зламано 18 кісток, вибиті зуби, зламаний ніс, ребро, розрив печінки та забій стегна, настільки сильний, що вона не могла ходити протягом декількох тижнів.

Машина визнали винним у викраденні людей, сексуальне насильство і замаху на вбивство. Засудженого засудили до довічного ув'язнення з можливістю умовно-дострокового звільнення через 36 років.

Джейсон Міллер

Скандально відомий «Мейхем» Міллер мав тривалу кар'єру в ММА, встигнувши засвітитися в таких промоушенах, як UFC, WEC, Dream і Strikeforce. У двох останніх він навіть бився за чемпіонський пояс у середній вазі.

У Міллера ціла низка арештів. У 2012 році він був заарештований за те, що спав голим в церкві. Наступного року поліція двічі протягом 11 днів заарештовувала бійця за звинуваченням у домашньому насильстві. У 2014 році цілий спецзагін поліції SWAT прибув до нього додому, щоб заарештувати за звинуваченням у нанесенні побоїв. У 2015 році він був двічі заарештований за схожим звинуваченням, при цьому чинячи опір поліції. 2016 рік - арешт за нанесення травм охоронцеві ресторану і плювок у співробітника поліції. У 2017 році Міллера визнають винним в ще одному випадку домашнього насильства, і він буде засуджений до трирічного випробувального терміну з умовним позбавленням волі строком на 4 роки.

У жовтні 2018 року Міллера заарештовують і визнають винним у вандалізмі - він розбив великий мармуровий стіл в будинку своєї дівчини. З огляду на умовний термін, йому загрожувало до 23 років ув'язнення, але Джейсон пішов з судом на угоду і отримав тільки один рік ув'язнення. У вересні 2019 він вийшов на свободу і з тих пір не потрапляв до кримінальних хронік.

Бі Джей Пенн

Колишній чемпіон UFC у легкій і напівсередній вазі Пенн у свої кращі роки був великим улюбленцем фанатів, але, незважаючи на свою популярність як бійця, він має репутацію не дуже хорошої людини. Він неодноразово був помічений в образах людей.

А в 2015 році Бі Джей був заарештований на Гаваях за бійку біля бару. Звинувачення пізніше були зняті, проте в 2019 році мати його дітей подала на захисний припис щодо Пенна, звинувачуючи його в багаторічному фізичному і сексуальному насильстві. Позов був задоволений і Пенну до жовтня 2021 року заборонено наближатися до своєї колишньої дівчини.

У серпні 2019 року Пенн був залучений в бійку біля одного з гавайських барів, в ході якої він був нокаутований. Згодом UFC звільнив свою легенду через цей інцидент.

Метт Хьюз

Колишній володар титулу UFC в напівсередній вазі Хьюз довгий час мав репутацію сім'янина. Він не був помічений у трешток-балачках, вважався релігійною людиною і підтримував військових. Такий собі свій хлопець.

У 2017 році Хьюз був збитий поїздом і був близький до смерті, отримавши важкі каліцтва. Але в кінцевому підсумку він зумів встати на ноги і залишити лікарню. Всі захоплювалися тим, як він в січні 2018 року вийшов в октагон на шоу UFC в Сент-Луїсі, але рік по тому його дружина подала на нього заяву про заборону на наближення, звинувативши в декількох випадках насильства в сім'ї. Брат бійця Марк Хьюз зробив те ж саме, стверджуючи, що Метт душив його сина і намагався знищити його трактор. У лютому 2019 року екс-чемпіон UFC подав на розлучення, а у серпні стало відомо, що брати Хьюзи владнали судовий конфлікт.

Джон Джонс

Мабуть, найкращий напівважковаговик в історії змішаних єдиноборств Джон Джонс примудрився спаскудити собі репутацію пригодами за межами клітки.

У 2012 році він був заарештований за водіння в нетверезому вигляді. У 2015 році врізався в автомобіль, яким керувала вагітна жінка, і втік з місця події. У 2019 Джонс звинувачувався в тому, що дав ляпаса, придушив і сексуально домагався офіціантки. А в березні 2020 року поліція заарештувала Джонса за звинуваченням у водінні автомобіля в стані алкогольного сп'яніння і незаконному використанні вогнепальної зброї.

Плюс до всього негативно на його спадщину вплинули три провалених допінг-тестування.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:47 1

Дерек впевнений у перемозі Олександра