Михайло МЕЛЬНИК: «Тішить, що жоден клуб Суперліги не знявся»

Президент Федерації волейболу України – про те, як його відомство виживає в період коронакризи

Федерація волейболу України була змушена завершити чемпіонати України серед чоловіків і жінок у Суперлізі, найвищому дивізіоні достроково, без визначення переможців і призерів.

«Мене тішить, що досі не оголосив про відмову від участі в наступному чемпіонаті України жоден із клубів Суперліги. Хоча, звісно, непросто всім. Нещодавно з'явилася інформація, що криза вже поглинула і призвела до ліквідації чотирьох клубів німецької волейбольної Бундесліги. Хочу вірити, що нас така доля омине, хоча проблем з фінансуванням не вдасться уникнути нікому»

Президент ФВУ наразі більше турбує не стан клубного волейболу, як ситуація зі збірними. «Дуже великим потенціалом володіє наша чоловіча національна команда, - говорить керівник Федерації. - Торік ми вперше в історії дійшли до чвертьфіналу чемпіонату Європи і не перемогли там майбутніх чемпіонів сербів тільки дивом, через відсутність досвіду. Цьогоріч сподівалися розвинути успіх і поборотися за перемогу в Євролізі. Це дало б змогу в майбутньому претендувати на участь у Лізі націй. Але Євроліга як серед чоловіків, так і серед жінок у зв'язку з пандемією скасовані й, відповідно, маємо проблему - чоловіча волейбольна збірна відчуватиме дефіцит ігрової практики. Річ у тім, що у відборі на Євро-2021 команда участі не бере. Туди вона пробилася завдяки виходу в 1/4-ту на торішньому чемпіонаті напряму. Тому будемо шукати варіанти, щоб після виходу з карантину організувати збори і, можливо, провести на нашій території міжнародний турнір», - відзначив Мельник.

Раніше президент Федерації легкої атлетики України розповів, з якими труднощами довелося зіштовхнутися його відомству.

Сергій Циба Джерело: Главком
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 08:11 2

6 жовтня відбудеться матч 9-го туру УПЛ