ПАЛКИН: «Президент УПЛ телепул не створить, ми самі повинні це зробити»

Генеральний директор «Шахтаря» висловився про вибори президента УПЛ і єдиний телепул

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін в ексклюзивному інтерв'ю програмі «Великий футбол» розповів про завдання президента Української Прем'єр-Ліги та єдиний телевізійний пул.

- Ми висунули Михайла Метревелі. Він у футболі більше 20-ти років і знає його зсередини. Перш за все, це було його бажання. Він сказав мені, що хоче спробувати себе. Наша позиція така: президент УПЛ - це менеджер. Якщо перед ним стоїть завдання заробити для УПЛ певну суму грошей - він повинен це зробити, в іншому випадку, збирається Прем'єр-Ліга і вирішує: залишати тебе чи ні.

- Якщо критики скажуть: «Ви висунули Метревелі, значить він буде лобіювати інтереси «Шахтаря».
- Я не розумію, що таке «лобіювати інтереси «Шахтаря». Ми вигравали при всіх президентах. На спортивні результати президент УПЛ ніколи не впливав і не впливатиме. Він впливає виключно на дохідну частину. Метревелі відстоює права клубів із середнім і малим бюджетом. Він хоче зробити їх сильнішими.

- Як підняти доходи Прем'єр Ліги?
- В першу чергу необхідно створити єдиний пул. Сьогодні де-юре він є, а де-факто - ні. Ніякий президент УПЛ його не створить, ми самі повинні це зробити.

Якщо до 25 числа клуби не домовляться, немає сенсу проводити вибори. Більш того, я закликаю кандидатів відмовитися від виборів президента, тому що якщо у тебе немає єдиного пулу - немає сенсу йти на цю посаду.

Єдиний пул - це не означає, що якийсь канал забирає всі права. Ми можемо все розділити і, більш того, в деяких лігах є правило, що один канал не може володіти правами на всю лігу. Це дискусійне питання.

Читайте також: Сергій ПАЛКІН: «Дограти сезон УПЛ можна в двох містах».

Максим Гаптар Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Коментарі