У Росії придумали план. При оптимістичному сценарії почнуть грати 21 червня

Якщо ситуація не дозволить відновити гру, турніри визнають такими, що не відбулися

У Росії визначилися з варіантами завершення сезону в російському чемпіонаті. Генеральний секретар РФС Александр Алаєв розповів про два можливі сценарії:

«Перший сценарій - оптимістичний. З огляду на позицію УЄФА і оцінюючи діючі заборони російської влади, ми плануємо відновити першість РПЛ і закінчити решту 8 турів, починаючи з 21 червня.

У будь-якому випадку вважаємо недоцільним відновлювати першості ФНЛ і ПФЛ. Головне зараз - зберегти цілісність ФНЛ до наступного сезону. Змусити футболістів, які не грали півроку, провести 11 ігор за місяць - не бачимо сенсу. У першості ФНЛ зіграно 27 турів - більше двох третин, і ми вважаємо, що його можна визнати завершеним. Відкритим залишається питання по Кубку Росії, в ньому грають клуби ФНЛ, які, швидше за все, не продовжать сезон. Багато нюансів, приймемо рішення з цього турніру пізніше. Дати в календарі є.

Другий сценарій - песимістичний. Якщо ситуація не дозволить відновити чемпіонат, і органи державної влади приймуть відповідні рішення, то визнаємо першості такими, що не відбулися. Закріплюємо все місця без вильоту двох останніх команд в ФНЛ. Таким чином, наступний сезон в РПЛ пройде з 18 командами. Якщо «Ротор» і «Хімки» пройдуть ліцензування, вони поповнять вищу лігу.

«Зеніт» оголошується чемпіоном, в єврокубки команди виходять відповідно до зайнятих місць. Через щільний календар нам доведеться відмовитися від проведення на один сезон Кубка Росії. Путівка в Лігу Європи володаря Кубка Росії перейде команді, яка посяде четверте місце в РПЛ».

Микола Степанюк Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24