Андрій ПАВЕЛКО: «Завадити завершити сезон УПЛ може тільки уряд»

Президент УАФ сподівається, що сезон буде дограний

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко назвав кілька умов, через які цей сезон може бути не дограним.

«Чемпіонат України і Кубок України мають бути дограні, як мають бути дограні всі матчі чемпіонатів інших європейських асоціацій. Такою була і є позиція Виконкому УЄФА, в онлайн-засіданні якого сьогодні взяв участь. Відтак, переможці національних клубних змагань і учасники єврокубків від України визначатимуться за спортивним принципом - це пріоритет №1! Завадити завершенню чемпіонату УПЛ і розіграшу Кубка України може лише продовження урядом дії рішення про неможливість проведення футбольних змагань чи непереборні економічні складнощі. Але, як і вся футбольна родина нашої країни, дуже сподіваюсь, що цього не станеться - пандемія піде на спад і в життя мільйонів вболівальників нарешті знову повернеться улюблений футбол.

На засіданні Виконкому УЄФА обговорили чимало інших питань, пов'язаних з відновленням повноцінного футбольного життя після завершення пандемії. УЄФА ретельно моніторить ситуацію з COVID-19 у всіх країнах Європи і на основі отриманих даних розробляються різні варіанти проведення змагань в залежності від можливого подальшого розвитку ситуації. Одне з важливих прийнятих сьогодні Виконкомом рішень - дострокова виплата клубам, футболісти яких викликаються до збірних, 70 млн євро за їх вклад в Євро-2020 та Лігу націй. Наступне засідання Виконкому УЄФА заплановано на 27 травня. До того часу всі національні асоціації мають подати пропозиції щодо свого бачення і варіантів завершення внутрішніх змагань.

Європейський та український футбол зараз переживають дуже складні часи, але це випробування також демонструє нашу єдність і готовність підтримати тим, хто цього потребує найбільше. Дуже вдячний всім клубам і особисто президентам, а також керівництву обласних асоціацій, які долучилися до ініціативи УАФ і допомагають медикам, що зараз на передовій, в боротьбі з COVID-19, та підтримують ветеранів футболу. Разом подолаємо всі випробування і дружня футбольна родина України ставатиме лише сильнішою», - написав Павелко в Facebook.

Читайте також: Середа - вихідні - середа. Директор УПЛ розповів про схему догравання.

Максим Гаптар Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею