Оце поворот. Шахтар і Динамо можуть потрапити до ЛЧ завдяки рейтингу УЄФА

Якщо сезон національних чемпіонатів не буде завершеним, у хід піде план B

Керівники європейського футболу задумалися, що має статися з наступними турнірами єврокубків, якщо не буде можливості відновити і дограти поточний сезон національних чемпіонатів. Спеціальна відеоконференція країн-членів УЄФА пройшла сьогодні, 21 квітня.

Як інформує італійська La Repubblica, за умови незавершеного сезону подано пропозицію перейти до плану B і визначити представництво в Лізі чемпіонів та Лізі Європи 2020/21 за поточним клубним рейтингом УЄФА. ЗМІ кожної країни почали аналізувати, до чого може привести таке рішення.

В цьому випадку Англія виставить в головному єврокубку «Манчестер Сіті» (6-й в рейтингу), якщо не вступить в силу бан за порушення фінансового фейр-плей, «Ліверпуль» (8), «Манчестер Юнайтед» (9), «Арсенал» (10). У разі санкцій до клубу, за який виступає Олександр Зінченко, городян зможе замінити «Тоттенхем» (12). А ось «Челсі» (14) при таких розкладах належить виступати лише в Лізі Європи.

Від Іспанії в ЛЧ будуть представлені «Реал» (1), «Атлетіко» (2), «Барселона (3) і «Севілья» (11). У Німеччині четвірка кращих: «Баварія» (4), «Боруссія» Д (12), «Байєр» (23) і «Шальке» (31). Від Італії в Лігу чемпіонів потрапляють: «Ювентус» (5), «Рома» (15), «Наполі» (16) і «Лаціо» (35). У Франції є три місця в головному єврокубку: «ПСЖ» (7), «Ліон» (16), «Монако» (35, кваліфікація).

Що стосується України, то найкращий в списку «Шахтар» (16-й у рейтингу) зможе взяти участь в груповому раунді Ліги чемпіонів, а другий за рейтингом УЄФА український клуб «Динамо» (25) буде проходити крізь сито кваліфікації. Якщо цей план B стане реальністю, у луганської «Зорі» (113) не буде ніяких шансів зіграти в головному єврокубку в майбутньому сезоні, хоча вона йде на 2-му місці в чемпіонаті України. Втім, команда Віктора Скрипника тоді стартує в груповому раунді Ліги Європи.

Поточний клубний рейтинг УЄФА 2020

Синім фоном виділені команди, які продовжували боротьбу в ЛЧ або ЛЄ на момент зупинки. Зеленим фоном - ті, чиї країни залишилися в єврокубках.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі