Спортсмени, дискваліфіковані до 2020 року, зможуть виступити на ОІ

Літні Олімпійські ігри пройдуть в японському Токіо влітку 2021 року

Перенесення Олімпійських ігор в Токіо на один рік дозволить атлетам, які дискваліфіковані до 2020 року, претендувати на участь в Іграх в наступному році, оскільки заборони на допінг засновані на тимчасових періодах, а не на подіях. Про це повідомила глава Athletic Integrity Union (AIU) Бретт Клотьє.

Минулого місяця МОК і уряд Японії домовилися відкласти проведення Ігор в Токіо, які повинні були початися в липні, до 2021 року через пандемію коронавірусу, що забрала життя понад 150 тисяч людей у ​​всьому світі.

Бани Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) діють під час олімпійського циклу, і Клотьє зазначив, що відмова від участі в ОІ для спортсменів, чиї дискваліфікації закінчуються в цьому році, призведе до юридичних ускладнень:

«Стандартне покарання, відповідно до кодексу WADA, за допінг - це чотирирічна заборона. Це було розроблено таким чином, щоб відповідати олімпійському циклу.

Але в цьому випадку, звичайно, аномалія в тому, що Олімпійські ігри зсунули, тому деякі спортсмени виграють від цього. Це сумна ситуація, але вона чітко прояснюється в рамках законодавства, тому заборона заснована на часі і не пов'язана з конкретними подіями.

Однак аномалія може позначитися і в мінус. Спортсмени, спіймані на допінгу після серпня цього року, будуть забанені на двох Олімпійських іграх, в Токіо і Парижі, оскільки вони потрапляють в діапазон чотирирічних санкцій».

Микола Степанюк Джерело: Reuters
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 17:23 106

Команди провели прісний перший тайм, але в другому колектив із Ковалівки посипався