Валенсія подала скаргу в УЄФА на іспанську федерацію

Левантійці оскаржують місце в єврокубках, якщо чемпіонат не буде дограний

Іспанська «Валенсія» направила офіційного листа в УЄФА зі скаргою на прийняте вчора іспанською федерацією футболу (RFEF) рішення, відповідно до якого левантійський клуб залишиться за межами єврокубків в разі неможливості завершення чемпіонату Іспанії.

Клуб приєднався до позиції Професійної футбольної ліги (LFP), в якій вважають, що президент RFEF Луїс Рубіалес не має повноважень приймати рішення про затвердження діючої класифікації.

Суть спору в тому, що «Валенсія», що йде на 7-му місці в турнірній таблиці, конкурує за місце в Лізі Європи з «Атлетиком» з Більбао, що вийшов у фінал Кубка Іспанії. Левантійці відчувають себе несправедливо скривдженими і направили лист в УЄФА з копією в RFEF, щоб явно вказати на свою незгоду.

Клуб з Валенсії наполягає, що саме УЄФА кілька сезонів тому змінив формат розподілу місць в єврокубках, а саме: фіналістам Кубка не надається місце в Лізі Європи, а додаткова вакансія, як у випадку іспанської ліги, повинна віддаватися наступному (сьомому) місцю чемпіонату. Тобто «Валенсії», а не «Атлетіку» з Більбао.

Микола Степанюк Джерело: Marca
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:45 5

Українцем зацікавився «Ювентус»