Василь Турянчик розповів, як ледь не опинився в московському Спартаку

Колишнього гравця київського «Динамо» хотіли бачити в Москві

Багаторазовий чемпіон СРСР і володар Кубка країни в складі київського «Динамо» Василь Турянчик, якому сьогодні виповнюється 85 років, розповів, як ледь не опинився в московському «Спартаку».

- У складі «СКА Львів» я брав участь у пам'ятному протистоянні з московським «Спартаком» в розіграші Кубка СРСР 1957. Дійсно, ми дали бій червоно-білим, кістяк яких складали з півдюжини олімпійських чемпіонів Мельбурна. Москвичам вдалося забити переможний гол лише в додатковий час, коли не без допомоги арбітра відзначився Микита Симонян. Моя гра, напевно, запам'яталася тренерському штабу спартаківців, тому що, коли я вийшов з роздягальні, до мене підійшов один з керівників ФК «Спартак» і сказав, що розраховують на мене в новому сезоні.

Однак ще раніше мене запрошував інший столичний клуб - ЦСК МО, і коли армійці дізналися про інтерес «Спартака», та і справа йшла до моєї демобілізації, то в авральному порядку мені присвоїли офіцерське звання і терміново відрядили до Москви. Але я був категорично проти продовження служби. Довелося витратити чимало сил і часу, щоб переконати армійське начальство відправити мене в запас. Вагомим аргументом виявилися мої слова про необхідність постійної опіки стареньких батьків. Правда, керівництво ЦСК МО попередило, щоб я в найближчі роки навіть не думав про перехід в якийсь інший московський клуб, інакше мені не уникнути тривалої дискваліфікації. Але тоді у мене було одне бажання, швидше повернутися додому, - сказав Турянчик.

ВІДЕО. Найкращі голи Шевченка за Динамо в Лізі чемпіонів

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів