Белшина – Смолевичі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі

У Бобруйську зустрінуться новачки-аутсайдери елітного дивізіону

Коронавірус стрімкими темпами захоплює світ, через що майже всі європейські країни призупинили свої чемпіонати. Винятком стала Білорусь, яка, можливо, скоро теж не встоїть. Ну а поки за білоруським чемпіонатом стежать як ніколи активно, багато країн купують права на покази матчів, і Україна не стала винятком.

У п'ятому турі чемпіонату Білорусі «Белшина» в Бобруйську на стадіоні «Спартак» прийматиме «Смолевичі». Обидва клуби в минулому сезоні виступали у Першій лізі, і стартові матчі нинішнього сезону показують, що до рівня елітного дивізіону вони поки не готові. Але про це трохи пізніше.

«Белшина» - новачок Вищої ліги чемпіонату Білорусі: в минулому сезоні команда Едуарда Градобоєва виграла Першу лігу і заробила підвищення в класі. За команду з міста Бобруйська виступає екс-форвард львівських «Карпат» Леонід Ковель, який в 2007 році забив 12 м'ячів в чемпіонаті України. Також в складі «Белшини» є двоє українців: захисник Михайло Писко виступав за «Маріуполь» і «Зорю», а вінгер Роман Салімов, крім українського, має ще й російський паспорт.

Що стосується «Смолевичів», то команда лише нещодавно почала стукати в еліту білоруського футболу. У сезоні-2013 «Смолевичі» дебютували в Першій лізі. За підсумками сезону 2017 року клуб зайняв 2-е місце в Першій лізі і вперше дебютував у Вищій лізі, але через рік зайняв 15-е місце і знову відправився до другого дивізіону. У минулому сезоні «Смолевичам» вдалося з другого місця знову вийти у вищий дивізіон, і тепер команда постарається затриматися в ньому на довший термін, ніж один рік.

Однак, поки «Белшина» і «Смолевичі» є головними претендентами на виліт. Після чотирьох турів «Белшина» з одним очком посідає останнє місце, а «Смолевичі» з двома нічиїми і двома поразками розташувалися на одну сходинку вище в турнірній таблиці. Переможець матчу зможе відірватися від зони вильоту, нічия навряд чи когось влаштує.

17 квітня, п'ятниця

«Белшина» - «Смолевичі»
Бобруйськ. Стадіон «Спартак». 17:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Спорт 1»
Прогноз Sport.ua - 1:0
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Коментарі