Пріоритети розставлені. Наступна відеоконференція УЄФА планується 22 квітня

Евеліна Крістіллін розповіла про плани керівництва європейського футболу

Член Ради ФІФА і Виконкому УЄФА Евеліна Крістіллін повідомила, що керівництво європейського футболу планує відкласти гри Ліги чемпіонів і Ліги Європи до завершення сезону в національних лігах:

«Я знаю, що 22 квітня відбудеться відеоконференція з усіма представниками 55 федерацій УЄФА, а на наступний день - засідання Виконавчого комітету. Таким чином, ми дізнаємося, що буде вирішено УЄФА та федераціями.

Здоров'я та безпека понад усе. П'ять європейських топ-ліг хочуть дограти свої чемпіонати, але ніхто не збирається йти проти місцевої влади. Умови залежать від урядів кожної країни. Теоретично, можна відновити гру після закінчення терміну дії карантину, але я не знаю, чи вдасться зробити це по всій Європі одночасно.

Є дорожня карта. Пріоритетом є здоров'я, потім відновлення сезону і, нарешті, завершення європейських змагань в серпні. Є дуже великі організаційні проблеми, але президент Джанні Інфантіно підтвердив, що буде надана допомога тим клубам, у яких трапилися економічні проблеми в цей період».

Весь спорт був зупинений майже місяць тому через пандемію коронавірусу, і до сих пір не ясно, коли і як відновиться футбольний сезон 2019/20. Повідомлялося, що спочатку пройдуть внутрішні змагання, а потім Ліга чемпіонів та Ліга Європи завершаться у прискореному форматі, по одному матчу на нейтральному газоні.

Микола Степанюк Джерело: Football Italia
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 00:12 15

Мірча може обійняти посаду генерального директора київського клубу