Чиновник ФІФА: «Матчі збірних можуть початися не раніше 2021 року»

Віктор Монтальяні вважає, що спочатку треба запустити національні ліги

Віце-президент ФІФА Віктор Монтальяні з Канади заявив, що матчі збірних можуть не розпочатися до 2021 року через обмеження, пов'язані з пандемією коронавіруса, і необхідністю дати можливість відновити змагання клубів.

ФІФА вже скасувала поєдинки між збірними країн, які повинні були відбутися в березні і червні. Монтальяні, президент КОНКАКАФ, вважає, що вересневі, жовтневі і листопадові вікна для матчів національних збірних також можуть бути скасовані. Повернення вболівальників на стадіони залежить від термінів появи вакцини від хвороби COVID-19, а це може статися не раніше 2021 року.

Монтальяні сказав: «Я вважаю, що внутрішні турніри є пріоритетом. Вересневі матчі все ще не скасовані, але я не впевнений, що вони відбудуться, враховуючи, як зараз йдуть справи.

Я дуже сумніваюся, що перші футбольні матчі будуть з уболівальниками. Такого не можна й уявити зараз. Я впевнений, що це буде поетапний підхід, коли суспільство спробує повернутися до нормального життя. Я впевнений, що з березневим вікном в 2021 році все буде добре. Пріоритет полягає в тому, щоб допомогти стартувати національним лігам, а потім подивитися на можливість матчів збірних.

Відбірковий формат для чемпіонату світу з футболу в Катарі, можливо, доведеться скоротити з посиленням термінів, щоб встигнути зіграти кваліфікацію для турніру, який розпочнеться в листопаді 2022 року».

Микола Степанов Джерело: Associated Press
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 23:05 0

«Гірники» можуть підписати дуже екзотичного як для себе легіонера