Ніна ЛЕМЕШ: «Буду координувати Олімпійський спорт України»

Українська біатлоністка стала заступником міністра молоді та спорту

Колишня українська біатлоністка Ніна Лемеш, яка стала заступником міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, в інтерв'ю ресурсу «Суспільне мовлення України» розповіла про своє призначення:

«Залишатися безробітною (3 березня Лемеш звільнилася з посади директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА - прим.), однозначно, намірів не було, тому розглядала різні варіанти. Один із варіантів - робота в Міністерстві молоді та спорту України.

Посада заступника міністра є політичною. Тому конкурс на ці посади не проводиться. Призначається керівник відповідного міністерства, і безпосередньо міністр підбирає команду своїх заступників. Тому було запропоновано саме Вадимом Марковичем Гутцайтом очолити напрямок олімпійського руху у міністерстві молоді та спорту. На що сьогоднішній Міністр отримав позитивну відповідь.

Я, як заступник, буду опікуватися саме спортом олімпійським, спортом вищих досягнень. Усе, що стосується цього напрямку роботи: це і робота штатних збірних команд, і дитячо-юнацьких спортивних шкіл, резервний спорт, дитячі, юнацькі штатні команди, національні збірні команди, підготовка та участь в Олімпійських іграх, юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, чемпіонатах Європи.

Я вважаю, що я кваліфікований спеціаліст у цьому напрямку, тому будемо працювати. Олімпійський спорт України буде координуватися мною як заступником міністра молоді та спорту.

Нині працюємо над розробленням стратегії розвитку фізичної культури і спорту. Одним із векторів цієї стратегії буде спорт вищих досягнень. Тому уже проводиться робота щодо визначення стратегічних цілей, завдань і, відповідно, плани роботи».

Микола Степанюк Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 10:15 25

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років