Юрій ВЕРНИДУБ: «Проблема в тому, що забити не можемо»

Наставник солігорського «Шахтаря» прокоментував поразку від «Динамо-Брест» (0:2)

Головний тренер солігорського «Шахтаря» Юрій Вернидуб підбив підсумки поразки від «Динамо-Брест» (0:2) в першому матчі 1/2 фіналу Кубка Білорусі.

- «Динамо-Брест», думаю, заслужено сьогодні виграло. Пропустити протягом десяти хвилин два м'ячі - цього було достатньо. Вони сіли назад, розуміючи, що ми будемо бігти вперед, і діяли на контратаках. Вони добре це роблять. Ми ж не змогли забити. Якби забили, було б більше шансів. Можна сказати, що сьогодні був тільки перший тайм - є ще друга гра. 0:2 - рахунок, який не сильно лякає. Можна виходити, грати, забивати і відігравати. Після другої гри буде видно, хто вийде в фінал.

- Сьогодні в стартовому складі не виявилося Гутора і Сачивка. В чому причина?
- Футболісти повинні не тільки сидіти на лавці, вони повинні грати. Гутор добре зіграв в попередніх матчах - «на нуль». Сьогодні вирішив поставити Пашу Чесновського. Вважаю, що він хоч і два пропустив, але були моменти, де він нас і виручив.

- Зрозуміло, що гра склалася невдало на стартовому відрізку. Потім суперник грав низьким блоком, і «Шахтарю» практично нічого не вдавалося створювати. Схожа ситуація була в грі з «Німаном». У команди проблеми з грою в атаці?
- Проблема в тому, що забити не можемо. І нападники є... Сказати, що у атакувальних гравців немає моментів, теж не можна. Уже, напевно, у кожного шанси були. Є над чим працювати. Значить, ще не до автоматизму довели те, що вони повинні робити.

- З чим пов'язана заміна Бодула по перерві?
- У нього пошкодження було. Ви ж бачили, що медики виходили на поле. А якщо хоч трошки болить, то гравець вже не буде на всі сто відсотків віддаватися грі. Краще поберегти і підготуватися до наступного матчу.

- Чи задоволені тим, як запасні увійшли в гру з лави?
- У Лулаку момент був, Лаша і Діасамідзе теж були активні. На жаль, ми не забили. Це погано.

- Сім матчів сезону вже позаду. Міркували над тим, щоб змінити тактичну формацію?
- Є думки. Тому що, якщо не виходить, значить, потрібно перебудувати. Є моменти, які будемо переглядати. Я вже і на цю гру хотів зіграти трошки по-іншому, але передумав. Адже це теж не добре, коли тренер починає кидатися з одного боку в інший з однієї схеми на іншу.

- Вас вже, напевно, втомили питаннями з приводу ромба. Але все-таки чому вам так подобається «ромб»?
- Подобається тим, що команда більше контролює м'яч і знаходиться в атаці. Мені не подобається футбол, коли б'єш вперед, гол абияк забили і відбиваємось всю гру. Сама краса футболу трошки втрачається тоді. Хочеться, щоб контролювався м'яч, були атаки, були завершальні удари. На жаль, цього теж поки немає. Тому такий і результат.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Солігорськ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 21:25 10

Дивіться відеоогляд матчу 8-го туру УПЛ 2024/25

Коментарі