Катар і Росія заперечують факти хабарів за проведення чемпіонатів світу

Кремль стверджує, що не вчинив порушень для отримання ЧС-2018

Росія та Катар відкидають нові звинувачення у виплаті мільйонів доларів хабарів за отримання прав на проведення чемпіонатів світу з футболу.

Катар заявив, що «рішуче заперечує звинувачення, що містяться в судових документах». Кремль стверджує, що не здійснив порушень для отримання світової першості 2018 року.

«Росія абсолютно законно отримала право на проведення чемпіонату світу», - заявив речник Кремля Дмітрій Пєсков. Виконавчий директор російського оргкомітету чемпіонату 2018 року Алєксєй Сорокін заявив, що звинувачення є «лише думкою юристів», а його комітет «неодноразово говорив, що наша заявка була прозорою».

У 2014 році комітет з питань етики ФІФА встановив, що Росія та інші кандидати, включно з Катаром, порушили деякі правила подання заявок, але ці порушення не вплинули на результати. У заяві ФІФА йдеться, що організація підтримує всі розслідування «імовірних дій з ознаками злочинних правопорушень». У Міжнародній федерації футболу також зазначають, що її власна комісія з етики вже запровадила санкції, включно із довічною забороною на діяльність у футболі щодо чиновників, згаданих у процесі.

Американська федеральна прокуратура 6 квітня вперше звинуватила колишніх футбольних функціонерів із кількох країн в отриманні хабарів від Росії та Катару. Ці країни отримали право проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках.

Микола Степанюк Джерело: Радіо Свобода
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 16:46 215

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі