Леонід БУРЯК: «Спорткомітет СРСР забирав 80% моєї зарплати»

Колишній футболіст «Динамо» і збірної СРСР розповів про свої виступи за фінські клуби

66-річний екс-гравець «Динамо» і збірної СРСР Леонід Буряк розповів про фінський етап своєї кар'єри.

- У 1988-му році ви перейшли у фінський клуб КПТ-85 - не найвідоміший в широких футбольних колах, та й Вікіпедія плутається з цим вашим етапом в житті, не повідомляючи, скільки ви грали за КПТ-85. Проясніть ситуацію?
- Зараз ця команда виступає у вищій лізі Фінляндії. КПТ-85 - клуб з маленького містечка на півночі Фінляндії зі стадіоном на 4-5 тисяч глядачів, яким тоді опікувалися фінські комуністи. Інакше я б в ті часи за кордон не поїхав... Грав у чемпіонаті Фінляндії, а зарплату отримував в Спорткомітеті СРСР, який забирав до 80 відсотків зароблених грошей. Але я ніколи не скаржився, адже виїхати за кордон тоді вже було великим успіхом. Ми з одноклубниками збиралися в день матчу, розминалися, потім була гра. Це був прекрасний період! До речі, Олег Блохін поїхав грати в Австрію за тією ж схемою - по компартійній лінії. У ті роки вирішували не ми - нас викликали в Держкомспорт, і ми ставили підпис під документами.

- У наступній вашій фінській команді, «Ван Па», були ті ж умови?
- Це клуб з Гельсінкі, який також був пов'язаний з місцевою газетою фінських комуністів і також мав свою маленьку арену. Однак жили ми не в столиці Фінляндії, а за містом, у великому будинку на 4-5 кімнат, в якому була ще і сауна, і в цілому - комфортні умови. У цій команді я не тільки грав, але і допомагав головному тренеру, давав свої поради. Це був початок мого тренерського шляху.

Михайло Шаповалов Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 16:23 5

Поєдинок розпочнеться о 22:00

Коментарі