Тарас ЗАВІЙСЬКИЙ: «Як можна ігнорувати страшну проблему? Вмирають сотні»

Футболіст «Олімпіка» не розуміє, чому чемпіонат Білорусі досі не призупинений

Півзахисник донецького «Олімпіка» Тарас Завійський поділився думкою про карантин, введений через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19.

- Тарасе, розкажи, як проходить карантин у тебе?
- Як і всі нормальні люди, більшу частину часу проводжу вдома. Іноді виходжу на пробіжки на свіжому повітрі, але лише в місцях, де немає людей. Виконую комплекс вправ, які нам скидає тренер з фізпідготовки. Намагаюся також працювати з м'ячем, щоб не відвикнути від нього зовсім. Ходжу в магазин за продуктами, дивлюся фільми, серіали, читаю книги, вивчаю англійську - стандартні заняття під час карантину...

- Наскільки строго ти дотримуєшся рекомендації МОЗ?
- Намагаюся максимально скрупульозно дотримуватися всіх рекомендацій МОЗ. Я прекрасно розумію, наскільки серйозною є проблема, і які можуть бути наслідки. Якщо потрібно вийти кудись, то обов'язково беру маску, рукавички і антисептик. Це три речі, які знаходяться при мені завжди.

- Як думаєш, чим відрізнятиметься світ до коронавірусу і після?
- Зараз передбачити щось дуже складно, адже ніхто не знає, як довго це триватиме. Очевидно, що коронавірус вже завдав великого удару по економіці і всіх сферах діяльності. Що вже говорити про футбол, якого зараз в принципі немає. Тільки чемпіонат Білорусі продовжують грати, що, м'яко кажучи, виглядає дивно. Як можна ігнорувати таку страшну проблему? Чого вони чекають? У світі щодня сотні людей вмирають, а тисячі заражаються.

Зараз варто думати, перш за все, про здоров'я людей, про те, як людству скоріше подолати цей вірус.

У той же час я вірю, що ситуація, що склалася, дозволить людям згадати про багато важливих речей, про які ми стали забувати. Дасть можливість більше уваги приділити близьким людям, родичам.

Є час переосмислити своє ставлення до здоров'я і власного життя, часу. Сподіваюся, ми станемо розумнішими.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Олімпік Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 06:30 0

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Коментарі