Екс-легіонер Шахтаря розповів про жахи, через які не став тренером

Джуліус Агахова вважає тренерську роботу невдячною, особливо в рідній Нігерії

Нігерійський екс-футболіст «Шахтаря» Джуліус Агахова, який завершив кар'єру в 2012 році, пояснив, чому прийняв рішення не йти в тренери.

«Перш за все, я скажу, що після кар'єри футболіста зовсім не обов'язково бути тренером. Мені було досить подивитися, як ставилися до моїх старших колег, які вирішили стати тренерами, щоб вбити в собі бажання тренувати. Деяким з них навіть залишилися винні, хоча їх вже немає в живих. Нехай їхні душі спочивають з миром».

«Подивіться, що відбувається в чемпіонаті Нігерії. Тут повно голодних гравців. Як їх тренувати? Причому тренери ще й вимагають грошей від футболістів, щоб ті отримували можливість виходити на поле. Потрібно розуміти, що більшість гравців прийшли в футбол з бідних сімей, мають високу спрагу до успіху. Звідки їм узяти гроші? Це я кажу з власного досвіду».

«Що ж стосується агентського бізнесу, то я не так давно отримав відповідну ліцензію від Федерації футболу Нігерії. Зараз я співпрацюю з багатьма іншими агентами, щоб знаходити молодих талантів по всій країні», - розповів 38-річний Агахова.

Раніше Агахова говорив, що прийняв рішення завершити кар'єру в 30 років через ставлення з боку тодішнього наставника «Шахтаря» Мірчі Луческу.

Олексій Сливченко Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі