Шахова Олімпіада перенесена. Правила гри змінили через коронавірус

Очікується, що відкладені заходи пройдуть влітку 2021 року

Всесвітня шахова Олімпіада 2020 перенесена на один рік через пандемію коронавірусу. Церемонія відкриття була намічена на 29 липня в російському Ханти-Мансійську, також повинні були пройти перша в історії шахова Паралімпіада, конгрес і генеральна асамблея Міжнародної шахової федерації (FIDE).

Прес-служба FIDE заявила: «Федерація глибоко стурбована зростаючою пандемією COVID-19 та її впливом на життя людей. Беручи до уваги звіти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що вказують на постійне збільшення числа заражень у всьому світі, і з огляду на сьогоднішню заяву Міжнародного олімпійського комітету щодо Олімпійських ігор, FIDE вирішила відкласти проведення 44-ї Всесвітньої шахової олімпіади і конгресу».

Основний турнір Олімпіади повинен був пройти в Москві 6-17 серпня, Паралімпіада - з 30 липня по 4 серпня. Очікується, що відкладені заходи пройдуть в Москві і Ханти-Мансійську влітку 2021 року.

Шаховий гумор. Тим часом, в соцмережах дотепники жартують що, нібито, шахова федерація змінила правила гри на час карантину, і тепер шахові фігури потрібно розміщувати через одну клітину від сусідніх.

Микола Степанюк Джерело: ФІДЕ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 01:23 1

Хавбек «Шахтаря» став автором першого забитого м'яча у ворота «Чорноморця»