Алехандро ГОМЕС: «Грати проти Валенсії було жахливим рішенням»

Але сам же футболіст визнає, що тоді в Італії не було розуміння серйозності загрози...

Капітан «Аталанти» Алехандро Гомес поділився думкою щодо ситуації з коронавірусом в Бергамо і Італії, а також про те, як вплинув футбол на поширення цієї зарази.

«Грати проти «Валенсії» було жахливим рішенням. У той час було ще не так багато випадків інфікування, і ніхто не мав ні найменшого уявлення про те, що робить цей вірус. Ми не дуже добре розуміли серйозність зарази».

«Думаю, що його поширенню посприяв наш перший матч проти «Валенсії», коли на «Сан-Сіро» було 45 тисяч уболівальників з Бергамо зі 120 тисяч населення міста. Моя дружина витратила три години на те, щоб дістатися на машині до Мілана тоді, хоча зазвичай така дорога забирає не більше 40 хвилин. Коли ми поїхали на матч-відповідь до Валенсії, всі були розслаблені, ніяких перевірок ще не було. Зараз Іспанія - друга країна в Європі з найбільшою кількістю інфікованих. Знаю, що один з хворих на коронавірус грав проти нас. Ми чекаємо, чи не виявляться у когось з нас симптоми. На щастя, поки ніхто з футболістів «Аталанти» не опинився інфікованим».

«У Бергамо зараз драматична ситуація. Багато інфікованих виявляють кожен день, хоча карантин дуже суворий. Мене вражає те, що хоч на вулиці майже немає людей, але все ще багато випадків зараження кожен день по всій Італії. Лікарні переповнені, і там не вистачає місць для хворих», - розповів Алехандро Гомес.

Раніше дружина українського легіонера «Аталанти» Руслана Малиновського Роксана написала, що в Бергамо панують панічні настрої, а штрафи за порушення карантину досягли 5 тисяч євро.

Олексій Сливченко Джерело: La Gazzetta dello Sport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024