АВВАКУМОВА: «Прокунін ставив палиці в колеса і топив. Чинив підло»

Колишній наставник збірної України потрапив в скандал

Біатлоністка Катерина Аввакумова, яка виступала за збірні Росії та Південної Кореї, розповіла про конфлікт з тренером Андрієм Прокуніним.

Нагадаємо, Прокунін в сезоні 2018/19 був старшим тренером жіночої збірної України, яку привів до бронзових нагород чемпіонату світу в естафеті.

- Пішла я через головного тренера Андрія Прокуніна. Коли я приходила, корейці дали зелене світло, дозволили тренуватися зі своїм наставником за своїми методиками. Це було головною умовою, на яку всі погодилися.

Все було супер до моменту, коли я стала п'ятою на чемпіонаті світу. З тих пір почалося пекло: Андрій показав своє справжнє обличчя. Зараз я розумію ситуацію. Він головний тренер, отримує великі гроші. У нього результату особливо не було, а я мала необережність заїхати високо, перебуваючи на самопідготовці.

Він побоявся за своє місце і свій статус. І вибравши шлях слабкої людини, він почав ставити палиці в колеса і топити, замість того, щоб проаналізувати свою роботу.

- Що значить «ставити палиці»?
- Створював штучні конфлікти, чинив підло, некрасиво. Це було на протязі всього олімпійського циклу. Корейці, щоб розрядити обстановку, навіть організовували окремі збори, Андрій один з них зірвав, влаштувавши скандал. Я взагалі неконфліктна людина. Напевно, мені простіше «проковтнути» це все, ніж влаштувати розбірки.

Пару разів ми намагалися порозумітися, він говорив - все, добре, домовилися, готуємося спокійно до Олімпіади. А після йшов і робив чергову гидоту. Я не була готовою, що в своїй же команді мені будуть рити яму.

Денис Шаховець Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі