Нове-Мєсто-2020. Українки посіли четверте місце в естафеті

Чергову перемогу здобули норвежки

У суботу, 7 березня, в чеському Нове-Місце в рамках сьомого етапу Кубка світу з біатлону відбулася жіноча естафета.

Збірна України, яку представляли Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна, більшу частину гонки боролася не тільки за медалі, а й за перемогу. Все складалося практично ідеально до шостої стрільби, поки Валя Семеренко не використала три запасних патрони на останню мішень і підпустила до себе норвежку і француженку.

Капітан Олена Підгрушна на останню стрільбу прийшла разом з Екхофф і Бескон. Як не дивно, краще за всіх відпрацювала норвежка, і доля золотих медалей була вирішена. Француженка обійшлася без кола штрафу і спокійно поїхала до срібла, бо Підгрушна пішла на коло штрафу. Для Олени вся боротьба тільки починалася

На останнє коло Підгрушна пішла четвертою, за спиною у Резцової. Обійти росіянку для українки не склало труднощів, проте лише в дев'яти секундах позаду була німкеня Херрманн, яка напередодні виграла спринт. Підгрушна боролася за бронзу аж до фінішного спурту, але в підсумку втратила перевагу.

Варто відзначити, що збірна Норвегії виграла сьому естафету поспіль на етапах Кубка світу і чемпіонатах світу. І це незважаючи на те, що одна з лідерів команди Марте Олсбю Ройселанд пропускає етап.

Результати гонки:

1. Норвегія (0+8) 1:09:14,8
2. Франція (1+10) +28,7
3. Німеччина (1+14) +57,0
4. Україна (1+12) +58,5
5. Росія (1+12) +1:11,7
6. Італія (0+11) +2:01,3

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Коментарі