ТЕТЕ: «Расизм? В Україні не стикався, тут живуть освічені люди»

Бразильський легіонер «гірників» висловився про проблему расової дискримінації у футболі

Вінгер «Шахтаря» Тете відповів на питання про те, чи траплялися з ним в Україні ситуації на грунті расизму, до чого на батьківщині футболіста нині підвищена увага після образливих дій уболівальників на адресу Тайсона і Дентіньо.

«Це делікатне питання. Мені навіть не подобається говорити про нього, тому що я дивлюся на все інакше. Якщо кожен раз, коли відбувається щось подібне, ви стаєте сильнішими і набираєтесь духу, то все більше людей будуть чинити так само. Тому мене це не хвилює. Я думаю по-іншому. Тут, в Україні, зі мною ніколи нічого не траплялося, ні на полі, ні на вулиці. Навпаки, тут живуть добре освічені люди, які відмінно до мене ставляться», - сказав 20-річний футболіст.

Нагадаємо, в листопаді минулого року на матчі «Шахтар» - «Динамо» в Харкові вболівальники гостей дозволили собі расистські вигуки на адресу бразильських легіонерів «гірників» Тайсона і Дентіньо. Матч переривався на кілька хвилин, але в підсумку був дограний. Згодом київський клуб був покараний проведенням одного матчу без глядачів, який провів уже після відновлення розіграшу чемпіонату в нинішньому році. Цей інцидент викликав резонансну реакцію в більшості закордонних засобів масової інформації.

Олексій Сливченко Джерело: GauchaZH
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 21:13 2

Леверкузенці у матчі 32-го туру розгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Коментарі