Семен НОВІКОВ: «Допомагатиму Жану Беленюку»

Чемпіон Європи з греко-римської боротьби - про свої шанси поїхати на Олімпіаду-2020

У лютому 23-річний борець Семен Новіков виграв чемпіонат Європи з греко-римської боротьби в категорії до 87 кілограм. Молодий українець скористався відсутністю чемпіона світу в цій ваговій категорії - Жана Беленюка.

Швидше за все, саме Беленюк, який в 2016-му році в Ріо став другим на Іграх, поїде на Олімпіаду в Токіо. Новіков же готуватиметься вже до наступних Ігор.

- У твоїй категорії до 87 кг на Олімпіаду, швидше за все, поїде Жан Беленюк. Є ймовірність, що ти будеш боротися за ліцензію в 97 кг?
- Я не знаю. Мені тренери нічого не кажуть з цього приводу. У березні на ліцензійний турнір їде Владлен Козлюк та, сподіваюся, він візьме ліцензію. Моя категорія - 87 кг і я хочу в цій категорії боротися. Я вже боровся в категорії 97 кг, це не так вже й легко.

- Є бажання поїхати вже в Токіо і поборотися з Жаном за ліцензію, адже вона не іменна?
- Звичайно, бажання є. Якщо мене запитають, дадуть шанс, я не буду відмовлятися в будь-якому випадку. У будь-якому випадку, буду Жану допомагати. Перед Олімпіадою буде чемпіонат Європи U-23, тому буду до нього готуватися.

Ну а в 2024-м, думаю, мені вже ніщо не завадить поїхати на Олімпійські ігри. У мене є бажання поїхати і 2028 році на Олімпіаду. Головне, щоб дозволяло здоров'я.

Сергій Циба Джерело: iSport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 15:34 13

Віталій недавно зазнав серйозної травми