Ворскла - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

В Полтаві один із аутсайдерів чемпіонату намагатиметься відібрати очки у лідера чемпіонату

Не позаздриш зараз полтавської «Воркслі». Команді вкрай необхідно набирати очки в боротьбі за те, щоб відірватися якомога далі від зони вильоту, однак другий тур поспіль їй за календарем припадає грати з найсильнішими клубами країни - спершу це було «Динамо» і ось тепер «Шахтар».

Треба віддати належне підопічним Юрія Максимова, які були дуже близькі до того, щоб вивезти з Києва одне очко, але не склалося. Чудовий гол у виконанні Беньяміна Вербича на останній хвилині матчу, перекреслив всі старання полтавських футболістів. Проте, зараз важливо для гравців «Ворскли» якомога швидше забути про ту невдачу і добре підготуватися до домашньої гри з «Шахтарем».

Чи є шанси і тут мріяти про можливість набрати очки? Відверто скажемо: небагато, але вони все ж таки є. В той час, як полтавський клуб цілеспрямовано цілий тиждень готувався до гри із гірниками, ті, в свою чергу, в четвер провели важкий, перш за все, в емоційному і фізичному плані, матч з «Бенфікою». Додайте до цього два дальніх перельоти за маршрутом Київ - Лісабон і назад, і можна зрозуміти, що втома в діях підопічних Луїша Каштру, звичайно ж, буде присутньою.

Втім, португальський наставник «Шахтаря» вже давно привчив всіх нас до того, що він є прихильником великої ротації своїх гравців, особливо після подібних єврокубкових матчів. І, маючи гарну лавку запасних, він може випустити на поле з перших хвилин більше половини нових футболістів у порівнянні з попередньою грою. В цілому малюнок гри вони не псують, а ось щодо результату, то це виходить не завжди. Наприклад, поєдинок попереднього туру з «Десною» у Харкові показав, що справжній «Шахтар» ми побачили тільки з виходом Тайсона, Марлоса і Ісмаілі. Вони ж і допомогли досягти перемоги своїй команді вже у компенсований арбітром час.

Матч першого кола між цими суперниками завершився з рахунком 4:0 на користь «Шахтаря». Тоді голи забивали Валерій Бондар, Євген Коноплянка (з пенальті), Алан Патрік і Жуніор Мораес.

Арбітром зустрічі «Ворскла» - «Шахтар» буде Ігор Пасхал з Херсона. За його суддівства в нинішньому сезоні гірники два рази вигравали і обидва рази в гостях - у «Дніпра-1» 2:0 і у «Карпат» 3:0. Що стосується «Ворскли», то з нею Пасхал перетинався в 7-му турі цього чемпіонату. Тоді полтавські футболісти програли у Львові «Карпатам» 1:2.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Різник, Сапай, Альюне, Чеснаков, Пердута, Ребенок, Габелок, Артур, Кане, Степанюк, Кулач

«Шахтар»: Трубін, Болбат, Хочолава, Бондар, Сіпріано, Майкон, Маркос Антоніо, Коноплянка, Тете, Алан Патрик, Сікан

1 березня, неділя

«Ворскла» - «Шахтар»
Полтава. Стадіон «Ворскла». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua - 1:3
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі