ЧЄ-2020 з біатлону. Підгрушна виборола срібло в жіночому суперспринті

Валя Семеренко програла Хлоє Шевальє боротьбу за бронзову нагороду

У середу, 26 лютого, в білоруських Раубічах в рамках чемпіонату Європи з біатлону відбувся жіночий суперспринт. З результатами кваліфікації можна ознайомитися тут.

У фінальній частині жіночого суперспринту виступили п'ять українок. Після заключної стрільби відразу три наших біатлоністки боролися за срібну і бронзову нагороди. На жаль, медаль вдалося завоювати лише одну. Олена Підгрушна стала віце-чемпіонкою Європи, на фініші вона програла трохи менше трьох секунд Євгенії Павловій. Росіянка стріляла ідеально і практично не залишила шансів суперницям.

На бронзову нагороду претендували Валя Семеренко і Анастасія Меркушина. Насті не вистачило сил на останнє коло, вона фінішувала шостою. А ось Валя боролася, але зупинилася за крок від трійки призерів, пропустивши вперед француженку Хлоє Шевальє. Якби не було кола штрафу на третій стрільбі, Валя боролася б за перемогу, а так лише четверте місце.

Віта Семеренко і Юлія Журавок досить багато, як для цієї дисципліни, програвали на лижні, ще й на вогневих рубежах не обійшлися без штрафних кіл. Віта після 150 додаткових метрів дистанції фінішувала 16-ю, а у Журавок на один промах менше, але аж 18-й рядок підсумкового протоколу.

Відзначимо, що срібло Підгрушної - друга медаль в скарбничці збірної України на чемпіонаті Європи-2020. Раніше в чоловічому суперспринті Дмитро Підручний став бронзовим призером.

Результати гонки:

1. Євгенія Павлова (0+0) 16:31,8
2. Олена Підгрушна (0+1) +2,8
3. Хлоє Шевальє (0+1) +5,5
4. Валя Семеренко (1+2) +8,4
...
6. Анастасія Меркушина (0+1) +15,2
16. Віта Семеренко (2+3) +1:12,3
18. Юлія Журавок (1+2) +1:13,2

Завтра, 27 лютого, на чемпіонаті Європи пройдуть одиночна і класична змішані естафети.

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі