В НХЛ водій льодового комбайна став у ворота і приніс команді перемогу

Кумедний момент трапився в матчі НХЛ

У матчі НХЛ «Торонто» - «Кароліна» травми отримали одразу два воротаря гостей - Джеймс Раймер і Петр Мразек. «Ураганам» не залишалося нічого, як випускати екстрену заміну - 42-річного Девіда Айреса.

Він професійно ніколи в хокей не грав, тільіки на юніорському рівні, але на арені «Кленових» керує машиною, яка оновлює лід (водій льодового комбайна, називається Замбоні), а також є екстреним стражем воріт на заміну в подібних рідкісних випадках. При цьому він доступний для обох команд.

В результаті Айрес відіграв більше 28 хвилин! Девід встиг зробити 8 сейвів на 10 кидків, допоміг «Кароліні» виграти 6:3 і став найстаршим воротарем в історії НХЛ, який виграв свій перший (і ймовірно) останній матч.

«Я пропустив дві шайби з двох перших кидків, але потім в перерві сказав партнерам, що все нормально, я звик і готовий допомагати. Це було неймовірно», - сказав Айрес.

Згідно з правилами НХЛ, за екстрений вихід на лід кіпер повинен отримати 500 доларів, а також має право зберегти фірмову воротарську джерсі «Кароліни».

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі