Богдан ЦИМБАЛ: «Видав свій максимум. Якщо щось не вийшло – вибачте»

Український біатлоніст прокоментував свій дебют на чемпіонаті світу

Дебютант чемпіонатів світу Богдан Цимбал у своїй першій гонці на такому рівні зайняв 67-е місце. Після фінішу спортсмен розповів про враження від гонки і атмосфери головного старту сезону.

- Богдан, як оцінюєш свій дебют на дорослому чемпіонаті світу? Чи міг виступити вдаліше?
- Не знаю, чи можна було краще, але віддав я все. Не можна було промахуватися - було б краще. А в плані роботи на дистанції... Велика висота, я на такий ніколи не виступав. Можу сказати, що дуже складно, сильно затікають ноги - навіть не знаю, як це правильно пояснити. Але було важко. Ну є як є. Пробіг, постарався. Якщо щось не вийшло - вибачте. (Сміється) На що готовий, то і видав.

- Що скажеш про промах?
- Та просто не довів трохи гвинтівку - думаю, що знизу був. За відчуттями, повинно було бути влучання, але мішень не закрилася.

- На трасі найважчим був останній круг, або вся дистанція?
- Друге і трете кола були дуже важкими. На початку начебто нормально працював в своєму ритмі, а потім якось дуже різко стало важко.

- Відчувається атмосфера свята чемпіонату світу? Або більше нервував перед стартом?
- Так, дуже багато людей, все дуже круто! Така жива атмосфера, всі підтримують - незалежно від того, з якої ти країни. З приводу переживань - так, можливо, якесь хвилювання було, оскільки це все-таки - перший для мене дорослий чемпіонат світу. Це така подія, в якій не кожному вдається взяти участь, а я в перший же сезон після переходу з юніорів опинився тут. Дякую тренерам за довіру, мені це дуже приємно. Можливо, не все довів на цьому чемпіонаті, але, повторюся, видав свій максимум на сьогоднішній день.

Олександр Тішура Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 12:12 0

Екссуперник українського боксера поділився думками про бій