Мінус золото! Росія втратить перше місце в медальному заліку ОІ-2014

Тріумф російських біатлоністів в чоловічій естафеті буде анульований через допінг

Антидопінгова комісія Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) дискваліфікувала російських біатлоністів Світлану Слєпцову і Євгена Устюгова.

Слєпцова і Устюгов відсторонені від офіційних змагань на два роки, проте вони вже кілька років як завершили кар'єру, тому відсторонення від гонок ні на що не вплине в плані їх майбутнього.

Але для Устюгова і всієї Росії це дуже погана новина. Допінг-проба, яка виявилася позитивною, була взята 27 серпня 2013 року. Всі результати Євгенія з моменту взяття проби і до кінця сезону 2013/14 анульовані.

Це означає, що збірну Росії позбавлять золотої медалі Олімпійських ігор-2014 в Сочі, адже Устюгов біг один з етапів чоловічої естафети. Також анульовано всі результати Слєпцової в тому олімпійському сезоні, але вона не завоювала в ньому жодної медалі.

У спортсменів (або інших сторін, що мають право на апеляцію) є 21 день для оскарження рішень в Спортивному арбітражному суді (CAS). Також Устюгов і Слєпцова будуть змушені компенсувати всі судові витрати.

Примітно, що в загальному медальному заліку Олімпійських ігор 2014 Росія опуститься на третє місце, а на перше підніметься Норвегія. Також обійде Росію Канада.

Раніше повідомлялося, що всіх призерів чемпіонату світу-2020 з біатлону перевірять на допінг.

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі