Світоліна залишає Хуахін, програвши Хібіно

Перша ракетка України не зуміла нав'язати боротьбу японській тенісистці

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№4 WTA) завершила боротьбу на турнірі міжнародної серії в Хуахіні в одиночному розряді.

В 1/4 фіналу українка програла японці Нао Хібіно (№84 WTA).

Хуахін. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Нао Хібіно (Японія) - 4:6, 2:6

Вперше на турнірі Світоліна зіграла проти суперниці з топ-100, яка ще й показала пристойний рівень гри. На жаль, цього виявилося достатньо, щоб переграти нашу першу ракетку.

Спочатку матч проходив у рівній боротьбі, Еліна могла першою робити брейк, але два шанси в четвертому геймі не були реалізовані. З рахунку 3:3 на корті пішли гойдалки, три гейми поспіль залишалися за приймаючою стороною. Першою зуміла захистити свою подачу Хібіно, яка і виграла перший сет.

Початок другої партії не залишив практично жодних надій на перемогу Еліни. Вона грала не краще, ніж в попередніх матчах, хоча рівень опозиції помітно відрізнявся. Було добре помітно, що бажання боротися на повну у Еліни немає, а без цього перемагати з її даними досить проблематично.

Японка відчула свою перевагу і взяла п'ять геймів поспіль. І тільки після цього Еліні вдалося уникнути розгрому.

Загалом вийшов досить дивний вояж Світоліної до Таїланду з грою на мінімальних обертах. 60 здобутих очок з величезною часткою ймовірності в найближчому майбутньому перемістяться до розділу турнірів, які не йдуть в залік (non countable). Можливо, фінансова сторона участі в змаганнях була досить привабливою, тому було прийнято рішення їхати до Таїланду.

Попереду чотири дуже важливих турніри (Дубай і Доха, Індіан-Веллс і Маямі), на яких стануть зрозумілі приблизні перспективи українки на цей сезон.

Хібіно в півфіналі змагатиметься проти переможниці матчу Ван Цян (№27 WTA) - Леоні Кунг (№283 WTA).

Відзначимо, що Світоліна з наступного тижня опуститься на шосте місце в світовому рейтингу.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 22:38 1

Турнір продовжує втрачати лідерів посіву

Коментарі