Олександр ЗІНЧЕНКО: «Я не маю образи на Шахтар. Я не хотів йти»

Український футболіст пояснив, чому вирішив покинути донецький клуб

23-річний український футболіст «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко, який з 2010-го по 2014-й роки тренувався в системі «Шахтаря», розповів, чому вирішив залишити донецький клуб.

«Що дуже сильно підштовхнуло мене до цього рішення: після чемпіонату Європи U-17 мене і Беку Вачіберадзе хотіли бачити в першій команді на зборах, це ще за тренера Мірчі Луческу. Тоді був найсильніший склад «Шахтаря» за всю його історію. Ми від щастя стрибали до стелі. Але не сталося. За три дні до від'їзду ми підійшли до головного тренера команди U-17, запитали його: в чому справа? Він відвів нас в сторону і сказав: «Хлопці, ми вирішили, що ви ще занадто молоді, і взяли інших». Це дало мені розуміння, що на нас реально не розраховують.

Я розумів ситуацію. І розумів, що УЄФА буде на моєму боці. Ми слідували закону. Так склалося, що моя сім'я переїхала в іншу країну. А я неповнолітній. І ми розірвали контракт. Але, з іншого боку, я ніколи поганого слова в бік «Шахтаря» не сказав і не збираюся цього робити. Я і не хотів йти з «Шахтаря». У мене був контракт ще на два роки. І у мене немає ніякої образи. Я просто обрав свій шлях», - зазначив Зінченко.

Після невеликої перерви Зінченко підписав контракт з російською «Уфою», звідки влітку 2016-го року перебрався в «Манчестер Сіті».

Михайло Шаповалов Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:59 0

Артем забив 20-й м'яч у поточному сезоні Ла Ліги

Коментарі